Nauwelijks kijkers voor Net5-programma Arie Boomsma

De kijkers van Net5 zitten niet te wachten op integere televisie met Arie Boomsma. Ook de tweede aflevering van zijn tv-programma OverWinnaars deed het zondagavond dramatisch. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma over mensen met ellende begon met een beroerde 75.000 kijkers en 1,5 procent marktaandeel en gisterenavond waren dat er niet veel meer. De tweede aflevering kwam niet verder dan 96.000 kijkers en 1,7 procent marktaandeel.

Boomsma heeft jarenlang integere programma’s gemaakt bij de Publieke Omroep en wil dat de komende jaren ook op Net5 doen. OverWinnaars is zijn eerste Net5-titel in dit genre. Hiervoor presenteerde hij op Net5 al de survivalshow The Island, maar daarin las hij slechte enkele autocueteksten voor.

De nieuwe zondagavond van Net5, die verder bestaat uit de programma’s De Wereld Rond In 6 Stappen en Fashionchick, is nu twee weken onderweg.

Vanwege teleurstellende kijkcijfers waren de drie programma’s gisteren op andere tijdstippen te zien dan in de week ervoor. Net5 heeft zijn prime time-programmering namelijk een half uur vervroegd, van 21.00 uur naar 20.30 uur.

De Wereld Rond In 6 Stappen begon met 200.000 kijkers en 3,3 procent marktaandeel, maar dat waren er gisterenavond minder. Er keken vanaf 20.30 uur niet meer dan 169.000 kijkers, goed voor 3,0 procent marktaandeel.

De marktaandelen die deze twee dure Nederlandse programma’s neerzetten liggen onder het zendergemiddelde dat Net5 behaalt met een programmering die verder vooral bestaat uit herhalingen van buitenlandse films en series. Vorige week lag dat zendergemiddelde op 3,6 procent.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen