‘Matthijs van Nieuwkerk is helemaal geen uniek talent’

Foto: RVDMediakenner Marianne Zwagerman, die aan de wieg stond van omroepen PowNed en WNL, vindt het onzin dat Matthijs van Nieuwkerk steeds maar weer wordt omschreven als een uniek talent. Dat heeft ze gezegd op Radio 1. Zijn vermeende unieke talent is het excuus om Van Nieuwkerk het hoogste salaris van iedereen in de Nederlandse (semi)publieke sector te geven, namelijk 580.000 euro. Maar volgens Zwagerman zijn er in Hilversum genoeg mensen die net zo talentvol zijn.

Zwagerman spaart Van Nieuwkerk niet. “Er wordt altijd gezegd over Matthijs: ‘Ó, zo’n uniek talent, niemand in Nederland kan dat wat Matthijs kan!’ Iedereen die hier bij Radio 1 werkt en gewoon twee uur live zijn programma doet met veel gasten, veel onderwerpen en actualiteiten zijn allemaal net zo’n groot talent als Matthijs van Nieuwkerk. Dat vind ik echt.

Ze nomineert Radio 1-stem Willemijn Veenhoven dan ook om de nieuwe presentator te worden van Zomergasten. “Ik nomineer Willemijn Veenhoven. Dat vind ik één van de grootste talenten die hier rondloopt. Ze heeft ook een goed tv-hoofd en heeft ook wel eens als tafeldame bij De Wereld Draait Door gezeten.

Enkele weken geleden zei Zwagerman nog dat ze een NPO-exit van Van Nieuwkerk helemaal niet erg zou vinden. “Het is niet zo dat niemand anders in Nederland het werk van Matthijs kan doen. Humberto Tan kan het bijvoorbeeld ook.

 

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen