Leontine Borsato nog één keer ‘keihard de lekkerste’

Foto: RTLLeontine Borsato prijkt vanaf morgen op de cover van het ‘Keihard de Lekkerste’-jubileumnummer van Veronica Magazine, dat dit jaar veertig jaar bestaat. Dat heeft het tv-blad van SBS laten weten. Het is de negende keer dat Borsato op de cover staat. De keuze voor haar was eenvoudig. “Bij de klassieke Veronica-slogan Keihard de Lekkerste moet ik altijd meteen denken aan Leontine, die met wapperend blond haar figureerde in promofilmpjes”, zegt hoofdredacteur Debby Nobel.

Nobel is blij met de cover. “Hoe leuk is het om te laten zien dat Leontine én Veronica Magazine in 2016 nog steeds keihard de lekkersten zijn.”

Voor de gelegenheid onderging Borsato een complete metamorfose door stylist Leco van Zadelhoff. “Ik was heel blij dat Leontine en Leco het ook een geweldig plan vonden. De lange blonde lokken die Leontine op de cover heeft, bevielen zelfs zo goed dat Leontine inmiddels weer als blondine is gesignaleerd”, aldus Nobel.

Borsato laat zelf in het tv-blad weten: “Leco houdt me al die jaren up-to-date. Toen ik jaren geleden m’n blonde dreadlocks inruilde voor een donkere bob, haalden we de voorpagina’s. Kom op, joh! Ik geloof dat we nog nooit zo hebben gelachen als toen. Deze fotoshoot laat het weer kriebelen. Na al die jaren staat blond voor mij nog steeds symbool voor vrolijkheid!

Veronica Magazine kijkt in het jubileumnummer terug naar hoogtepunten uit de periode 1976-2016. Katja Schuurman heeft bijvoorbeeld met zeventien stuks de meest Veronica Magazine-covers stevig in handen.

Het is nog altijd een succesmerk. “Anno 2016 bereikt Veronica Magazine wekelijks twee miljoen mensen. 1,2 miljoen met het magazine en 800.000 online via de Veronica Superguide app en veronicamagazine.nl.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen