Erik van Muiswinkel in RTL Late Night over ‘kankerlul’

Foto: Jaap ReedijkDe Zwarte Piet-discussie is extreem verhard en Erik van Muiswinkel is daar mede verantwoordelijk voor. De komiek, die actie voert tegen Zwarte Piet, heeft iemand in een Twitter-discussie uitgescholden voor ‘domme kankerlul’. En dat komt hij vanavond verdedigen bij Humberto Tan in RTL Late Night. “Vanavond legt de cabaretier uit hoe hij het daadwerkelijk bedoeld heeft en of er nog een kans is dat hij dit jaar alsnóg te zien is in het Sinterklaasjournaal“, aldus de redactie van Tan.

Van Muiswinkel, tot vorig jaar nog Hoofdpiet, wordt op Twitter afgeslacht om zijn scheldpartij, zelfs door zijn medestanders. De cabaretier verdedigt het gebruik van zijn scheldwoord echter. “Normale mensen worden op dit platform non stop uitgemaakt voor kankerlul en erger. De anonieme hufters worden panisch als dat één keer terugkomt.

Zelf heeft Van Muiswinkel naar eigen zeggen ook iemand verloren aan kanker. “Ja, mede daarom laat ik even voelen hoe het is om door je geachte opponenten non stop verrot te worden gescholden.

Ik ben niet boos. Mensen zijn erg boos op mij, ik gebruik geen onvertogen woord. Behalve één keer kankerlul.

Humberto Tan is één van de ondertekenaars van Van Muiswinkels open brief tegen het Zwarte Piet-beleid van de NTR.

RTL Late Night is om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook: Erik van Muiswinkel vliegt uit bocht: ‘Domme kankerlul’ (zaterdag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen