Wouter van der Goes verdedigt megasalaris Matthijs

Geplaatst op za 30 apr 2016 om 14:36

Wouter van der Goes, NPO-presentator zonder topsalaris, verdedigt Matthijs van Nieuwkerk, NPO-presentator met topsalaris. Dat laat hij weten op Twitter. De NPO krijgt vandaag de wind van voren van De Telegraaf, dat de topsalarissen bij de NPO hekelt. ‘Wereld graait doorrr’, kopt de krant, verwijzend naar de salarisverhoging van ‘graaier’ Van Nieuwkerk. “Het verschil met vorig jaar is 10k. Ik vraag me dan oprecht af: wat is nou echt ‘nieuws’ in dit verhaal?“, zegt Van der Goes.

De Radio 2-dj vindt de salarisverhoging van Van Nieuwkerk niet zo indrukwekkend. Het salaris van de DWDD-ster is verhoogd van 570.621 euro in 2014 naar 580.000 euro in 2015, oftewel een stijging van ’10k’, zoals Van der Goes het noemt, oftewel nagenoeg het bedrag dat alleenstaanden in de bijstand krijgen in een heel jaar.

Van der Goes vindt het maar flauw van De Telegraaf. Hij gooit het op jaloezie. “Dat sommige salarissen openbaar moeten zijn is nu eenmaal zo. Soms leidt dat misschien tot zinvolle discussie. Maar vooral veel afgunst…

Gerard Ekdom, collega van Van der Goes op Radio 2, is samen met Van Nieuwkerk één van de grootverdieners van de NPO. Hij krijgt per jaar 288.000 euro.
28 Reacties op “Wouter van der Goes verdedigt megasalaris Matthijs”


 1. Sjaak

  Het nieuws is dat het nog steeds niet is afgeschaft. De enige reden dat hij het verdedigt is omdat hij er nog wel eens van zou kunnen profiteren.

 2. otto groeneveld

  Zieke lul die Wouter. ga lekker participeren in een verzorgingstehuis en rot lekker op naar een CO. Moeten we belasting voor betalen voor zo eikel. Dekker sloop heel die gore wegkijk organisatie van een PO, misselijk deze lui.

 3. Jasper

  Altijd makkelijk om het op jaloezie te gooien. Durf het gewoon onrechtvaardig, absurd en asociaal te noemen.

 4. Anoniem

  Ik denk dat er bij een hoop mensen wel jaloezie bij zit. Het is gewoon zo dat iedereen het zou aanpakken als hij het kreeg. Daarom is overstappen naar een andere zender of bedrijf als je daar meer geld kan verdienen te begrijpen en vind ik dat presentatoren daar ook gewoon eerlijk over moeten zijn. Er is namelijk niets mis meee. Aan dde andere kant is het wel een beetje belachelijk dat de salarissen in deze sector zo hoog zijn. Zowel bij de NPO als de CO omroepen. Beter stoppen ze meer geld in Nederlandse programma’s.

 5. otto groeneveld

  Iedereen zou het aanpakken?? Ja in jouw beleving, nou zal je vertellen dat er genoeg mensen zijn die het niet aanpakken en jaloezie ?? Wat een ongefundeerde onzin. Jaloers?? NEE mensen zijn niet JALOERS als zij misstanden aan de kaak stellen.

 6. c

  Alles boven de BPPO norm moeten de omroepen zelf betalen en draaien daar dus zelf voor op . Alles boven BPPO norm is dus geen belasting verhaal. Jammer dat ook Mediacourant onjuiste info blijft geven. Kijk ook eens naar wie er allemaal boven de miljoen verdient bij RTL en daar betaal je via de boodschapjes ook allemaal aan mee. Leuk idee dat je een deel van het salaris van Albert betaald elke keer als je je boodschappen karretje afrekent.

 7. Anoniem

  Domoor

 8. Koen

  Waarom geen 1 miljoen??

 9. Jantje

  Het gaat er hier om dat het van BELASTINGGELD betaald wordt waar voor de rest van de overheid overal normen voor gelden. Daar gaar het om. Wat mensen bij de CO of in het bedrijfsleven verdienen zal me een zorg zijn

 10. Johan

  Weer een npo’er die het contact met zijn luisteraars kwijt is,

 11. karin

  Jantje heeft gelijk !!!!!!!!!
  HET IS GELD VAN DE NEDERLANDER!!!!!

 12. Robert

  Propaganda mag wat kosten.

 13. mark

  Iedereen wil zo bedrag wel verdienen, maar het is voor zo’n “baan” niet verdedigbaar.

 14. Marcel

  Zo zo, ik geloof dat Wouter van der Goes ook VVD-adept is, dus die vind het niet vreemd blijkbaar…rechts lullen, links vullen.

 15. Andre

  Wat voegt radio 2 toe aan de NPO.

  Radio 1, 3FM, Radio 4 en 5 zijn specifiek. Maar 2?

 16. Bye bye

  Zelfs bppk norm is natuurlijk te hoog voor een publieke functie.

  Gewoon vaste salarisschalen instellen van regiseur tot presentator. Te weinig…dan ga je maar naar de commerciëlen.
  Ook mensen met normale salarissen kunnen goede televisie maken.

 17. Anoniem

  Nee, het gaat erom: Wie durft er in deze tijd schaamteloos 580.000 euro aan salaris te pakken voor het werk dat hij doet? Ik zou nooit zoveel salaris durven aanpakken, Matthijs van Nieuwkerk wel. En dat zegt iets over hem, over zijn sociale (VARA??) achtergrond, over zijn arbeidsmoraal en over zijn wereldbeeld. Waarom niet tevreden met 300.000 euro? Matthijs van Nieuwkerk doet namelijk werk zonder risico, want in loondienst. Eigen ondernemers nemen wel risico en mogen daarom van mij wel meer verdienen. Als Matthijs denkt dat hij meer waard is, ga dan lekker in loondienst bij de commerciëlen. Daar betalen ze meer voor minder.

 18. rekenmeester

  Bij Matthijs betaal je het via de belasting.Bij Wendy betaal je het via de olijfolie of zeepjes.Linksom of rechtsom dus en qua kijkcijfers verdient hij het wel.

 19. Bart

  Sommige mensen kunnen niet rekenen. Want door reclame worden producten duurder. Aangezien rond dit programma ook spotjes worden uitgezonden betaal je als kijker dus 2 keer.

 20. Anoniem

  @Otto en Anonymous17.35 Jullie zouden het niet aanpakken? Ha ha! Lieg toch niet mensen. Jullie niet dan maar alle andere normale mensen wel.

 21. Vincent

  Zodemieter op Wouter van der Goes! Lekker links lullen en rechts vullen. Jullie zijn echt allemaal zo bij de NPO!
  Gerard Ekdom bijna 300k…jezus! Ik luister vanaf nu geen R2 meer en al helemaal niet die enge Van der Goes. Glad als paling.

 22. JAja

  Wouter van der Goes weet zelf niet eens wat echt werken is en leeft met de gehele NPO kliek in een bubbel,het worst tijd dat die bubbel wordt opengeprikt.

 23. Hilversum sucks

  Ongelooflijk dat dit soort achterlijke salarissen ook nog eens worden verdedigd. Dan snap je er dus niets van, deze mensen preken voor eigen parochie en dienen zo snel mogelijk naar een normaal salaris te gaan. Met alle respect, maar een DJ, leuke gezellige kerel, kan lekker babbelen maar om daar nu van die exorbitant hoge salarissen voor te reserveren, dan snap je het als bestuurder van zo’n omroep ook niet.

  En dan heb ik het nog niet eens over autocue-lezer Matthijs van Nieuwkerk, Zelfs Frank uit Sesamstraat las nog beter voor dan die Oetlul van een Matthijs van Nieuwkerk..Bah al die zelfverrijking ik word er serieus niet goed van!

  Dat Gooische kliekje met al die zogenaamde Poe-Ha moet echt maar eens flink op de schop…

 24. Hilversum sucks

  Oh ja, mensen die roepen dat iedereen zo’n salaris zou aanpakken… ik heb bewust 1/3 van mijn salaris ingeleverd.. Waarom? Omdat ik graag van het leven geniet en meer met vrije tijd kan dan met geld…

 25. Joop55

  Wouter van der Goes is een natte poes, want van geldzaken weet hij geen ene moes jololololololo. En maar weer verder tot de orde van de avond.

 26. Delano

  Ik verdedig Wouter volkomen.

  Sterker nog: ik ben jaloers dat mijn plannen om letterlijk slapend 1,2 miljoen te vangen nog niet gelukt zijn…

 27. PvPuffelen

  Woutertje met die kogelronde kop , moet zelf blij zijn dat hij nog een baantje heeft bij Radio 2 , de commerciëlen waren klaar met hem !!

 28. Niveauloos

  Deze voormalig commerciële DJ en tegenwoordig Staatsradiomaker is al een tijdje de weg kwijt!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.