Wouter van der Goes verdedigt megasalaris Matthijs

Wouter van der Goes, NPO-presentator zonder topsalaris, verdedigt Matthijs van Nieuwkerk, NPO-presentator met topsalaris. Dat laat hij weten op Twitter. De NPO krijgt vandaag de wind van voren van De Telegraaf, dat de topsalarissen bij de NPO hekelt. ‘Wereld graait doorrr’, kopt de krant, verwijzend naar de salarisverhoging van ‘graaier’ Van Nieuwkerk. “Het verschil met vorig jaar is 10k. Ik vraag me dan oprecht af: wat is nou echt ‘nieuws’ in dit verhaal?“, zegt Van der Goes.

De Radio 2-dj vindt de salarisverhoging van Van Nieuwkerk niet zo indrukwekkend. Het salaris van de DWDD-ster is verhoogd van 570.621 euro in 2014 naar 580.000 euro in 2015, oftewel een stijging van ’10k’, zoals Van der Goes het noemt, oftewel nagenoeg het bedrag dat alleenstaanden in de bijstand krijgen in een heel jaar.

Van der Goes vindt het maar flauw van De Telegraaf. Hij gooit het op jaloezie. “Dat sommige salarissen openbaar moeten zijn is nu eenmaal zo. Soms leidt dat misschien tot zinvolle discussie. Maar vooral veel afgunst…

Gerard Ekdom, collega van Van der Goes op Radio 2, is samen met Van Nieuwkerk één van de grootverdieners van de NPO. Hij krijgt per jaar 288.000 euro.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen