Telegraaf over topsalarissen NPO: ‘Wereld graait doorrr’

De NPO krijgt vandaag de wind van voren in De Telegraaf, de grootste krant van Nederland. ‘Wereld graait doorrr’, kopt de krant groot. ’BNN-VARA trekt knip voor nog twee grootverdieners’. De Telegraaf hekelt het feit dat BNN-VARA ‘ondanks de aanhoudende discussie over de megasalarissen in omroepland’ in 2015 toch twee nieuwe grootverdieners heeft aangetrokken. Het zijn allemaal graaiers, met DWDD-host Matthijs van Nieuwkerk voorop, is de teneur van het artikel.

Jaarlijks mag de NPO acht presentatoren toewijzen die een salaris boven de BPPO-norm van 217.710 euro mogen verdienen. In zowel 2014 als 2015 waren er zes presentatoren met een salaris boven deze norm, aldus de NPO: in beide jaren vier van BNN-VARA en twee van AvroTros.

In zowel 2014 als 2015 waren vier van de zes grootverdieners Matthijs van Nieuwkerk, Giel Beelen, Antoinette Hertsenberg en Ivo Niehe.

De andere twee grootverdieners waren in 2014 Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, maar zij doken in 2015 – het jaar van hun vertrek naar Radio 538 – nét onder de norm.

BNN-VARA heeft er niet voor gekozen om die twee uitzonderingsgevallen te laten vallen, maar in te ruilen voor twee nieuwe uitzonderingsgevallen: één met een salaris van 288.000 en één met een salaris van 344.900 euro. Die 288.000 euro hoort bij Gerard Ekdom, het andere salaris mogelijk bij Paul de Leeuw.

De omroep reageert in De Telegraaf: “Wij willen presentatoren aan ons binden die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de impact die we moeten willen hebben.

Als we in de toekomst mogelijkheden zien om het aantal uitzonderingen af te bouwen zonder in te leveren op de ontwikkeling, impact en het bereik zullen we die vanzelfsprekend serieus nemen.

Het Telegraaf-artikel over de topsalarissen bij de NPO kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Salarisverhoging voor Matthijs van Nieuwkerk (gisteren)

Foto: Telegraaf

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen