Matthijs van Nieuwkerk voelde zich misleid door Genee

Foto: VARAMatthijs van Nieuwkerk vindt dat het interview wat hij aan Wilfred Genee gaf voor zijn talkshow Wat Gaat Er Nu Door Je Heen veel pittiger was dan hij had verwacht. Dat zei de VARA-presentator vrijdag tegen Genee in DWDD. Van Nieuwkerk dacht vooral over sport te praten, maar Genee had veel meer in petto. “Het is een merkwaardig programma. Een Zomergasten met sportfragmenten: zo werd ik ook uitgenodigd. Dat was waar ik van uit ging“, zei de VARA-ster.

De presentator had de uitnodiging geaccepteerd, omdat hij dacht dat het vooral over sport zou gaan. “Ik kreeg mooie voorzetjes, maar ik werd ook ontzettend hard op mijn knieën geschopt en getackeld. En de anderen met mij.”

Van Nieuwkerk noemt het een ‘hybride programma’. “Het is ook een beetje een Zomergasten met sportfragmenten, maar je wordt ook getackeld en geschopt met allerlei dingen die helemaal niets met sport te maken hebben.

Na afloop zei ik: ‘Ik vond het een prima uur, maar ik ging er met een ander heel gevoel heen dan dat ik er uit kwam.’ Nu is het alibi de sport en ondertussen heb je een heel andere agenda.

Hij prijst Genee als interviewer. “Jij bent zó goed voorbereid. Ik heb nu tegenover je gezeten en de interviews die ik gegeven heb, kende jij zo ongeveer uit je hoofd. Er zat munitie in, er zaten scherpe kantjes aan. Je hebt het allemaal paraat als kogels in je revolver en die schiet je zo af en toe een schot richting mij. Helemaal uit het niets, het had geen enkele aanleiding. En bam, daar ging ‘ie weer!

Ik vind het een uitstekend programma, maar wel een hybride programma.”

Lees ook: Matthijs heeft topsalaris bij VARA te danken aan RTL (maart)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen