Jan Rijdt Rond roemloos ten onder: 40.000 kijkers

Geplaatst op za 30 apr 2016 om 13:53

Het dagelijkse tv-programma Jan Rijdt Rond is vrijdagavond roemloos ten onder gegaan. De allerlaatste aflevering trok slechts 40.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 0,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jan Rijdt Rond werd al vanaf het begin in november erg slecht bekeken, maar NPO 3-baas Suzanne Kunzeler gaf het programma maandenlang de tijd om te groeien. Het heeft helaas niet mogen baten: het was NPO 3’s zoveelste vooravondflop.

Kunzeler heeft nu zo veel flops in de vooravond geprogrammeerd, dat ze het acht uur-tijdslot maar opgeeft. De komende maanden programmeert ze Songfestival-fragmentjes en All Stars-herhalingen op het tijdslot.

Tv-zenders vinden een goed scorende vooravond belangrijk, omdat je dan dagelijks gegarandeerd bent voor een goede lead-in voor de prime time-programmering.

Gelukkig voor NPO 3 zijn veel nieuwe titels die om 20.30 uur geprogrammeerd stonden geslaagd, ondanks het slecht bekeken Jan Rijdt Rond.

Jan Rijdt Rond was de brutale opvolger van Man Bijt Hond, dat vorig jaar stopte op NPO 2 vanwege tegenvallende kijkcijfers.
10 Reacties op “Jan Rijdt Rond roemloos ten onder: 40.000 kijkers”


 1. richard

  Ach ja, het heeft de NPO niks gekost. Gegokt en verloren. Ik zou niet teveel geld in die vooravond stoppen. En als ze dat toch doen, een goede spelshow programmeren.

 2. O M Kijker

  Het begon al met een verkeerde titel. Geen titel dus die mensen nieuwschierig maakt om eens naar te kijken persoonlijk heb ik nooit willen kijken vanwege deze titel, omdat ik dacht dat het over Jan Smit ging, tot ik bij het zappen toevallig een klein stukje van de laatste aflevering zag. iik de verschillende verhaallijntjes door elkaar gemonteerd is geen goede optie om je kijkers te behouden in een dergelijk programma. (Hak-op-de-tak tv) Je gaat ook geen twee films door elkaar bekijken of twee boeken per hoofdstuk door elkaar heen lezen. Behalve de Shizofrêne medemens dan.in mentale visualisatie. Dus mogelijk zijn er 40.000 Shizofrêne kijkers vanwege de introspectiare indentivicatie met ene Jan die rond schijnt te rijden als een dwalende ziel en daarom zijn blijven hangen tot het einde.

 3. G

  En die dames die dan ook JAN moeten Heten… Nogal gezocht allemaal

 4. rekenmeester

  Dit programma heeft volgens mij 100 euro per kijker gekost.

 5. Anoniem

  Ik heb het heel weinig gezien, maar wat ik ervan zag was fris en leuk. Jammer dat het niet wat langer een kans heeft gekregen. Vergeet niet dat dwdd ook geen instant hit was.

 6. Erland

  Jan was te oud

 7. TV Kijker

  Het was niet echt een programma wat bij het kijkersprofiel van NPO3 paste. Tijd voor een reallife soap als ONM.

 8. PvPuffelen

  Was ook trekken aan een dood paard .

 9. @ANONYMOUS 1

  o wat weten we het weer goed hierboven ,
  als je bij voorhand alles wist kon je met een du du du kw kw een euro de wereld rond Niets is zeker tegenwoordeng wat voor programma je ook maakt
  dat is en blijft zo bij wat voor zender het ook wordt uitgezonden !

 10. Desi B.

  Zingen kan ie ook niet. Misschien nog een keertje expedisie Robinson?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.