Jan Rijdt Rond roemloos ten onder: 40.000 kijkers

Het dagelijkse tv-programma Jan Rijdt Rond is vrijdagavond roemloos ten onder gegaan. De allerlaatste aflevering trok slechts 40.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 0,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jan Rijdt Rond werd al vanaf het begin in november erg slecht bekeken, maar NPO 3-baas Suzanne Kunzeler gaf het programma maandenlang de tijd om te groeien. Het heeft helaas niet mogen baten: het was NPO 3’s zoveelste vooravondflop.

Kunzeler heeft nu zo veel flops in de vooravond geprogrammeerd, dat ze het acht uur-tijdslot maar opgeeft. De komende maanden programmeert ze Songfestival-fragmentjes en All Stars-herhalingen op het tijdslot.

Tv-zenders vinden een goed scorende vooravond belangrijk, omdat je dan dagelijks gegarandeerd bent voor een goede lead-in voor de prime time-programmering.

Gelukkig voor NPO 3 zijn veel nieuwe titels die om 20.30 uur geprogrammeerd stonden geslaagd, ondanks het slecht bekeken Jan Rijdt Rond.

Jan Rijdt Rond was de brutale opvolger van Man Bijt Hond, dat vorig jaar stopte op NPO 2 vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen