RTL 5 vindt kijkcijfers Idols ‘geweldig’

Foto: Bob BronshoffRTL 5 vindt de kijkcijfers van de seizoenspremière van Idols 5 ‘geweldig’. Dat laat het tv-station vandaag weten. Idols scoorde woensdagavond 1,5 miljoen kijkers en 24 procent marktaandeel. Dat is ruim 621 procent bóven het laatste weekgemiddelde van de zender. “In de core doelgroep van RTL 5, 20 tot 34 jaar, behaalde het programma een hoog zenderaandeel van 49,7 procent. In deze doelgroep is het de hoogste score van Idols ooit“, zo laat een woordvoerder weten.

De eerste uitzending van Idols 5 is de meest bekeken uitzending van RTL 5 sinds 2006. Toen trok het programma Idols Backstage, dat in de pauze van Idols op RTL 4 werd uitgezonden, ruim 1,7 miljoen kijkers.

Idols doet het aanzienlijk beter dan Battle on the Dancefloor, dat de afgelopen weken te zien was op de woensdagavond van RTL 5. Daar keken op een gegeven moment maar 211.000 mensen naar.

Idols wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen