Floortje Dessing ergert zich in Pauw aan Dijkhoff

De onvermijdelijke BN’er met een menselijke mening in het vluchtelingendebat was maandagavond Floortje Dessing. Ze ergerde zich in Pauw aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff, omdat hij te abstract zou spreken over de vluchtelingencrisis. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Dijkhoff hield een behoorlijk genuanceerd verhaal over het vluchtelingenakkoord, maar zelfs daar wist Dessing zich aan te ergeren. “Het gaat allemaal over nummers en aantallen!

Volgens Dessing moet het niet alleen gaan ‘over hoeveel instroom er is’. “Je zou bijna vergeten dat het in veel gevallen om oorlogsslachtoffers gaat.”

Syriërs zijn zelf wél hele gastvrije mensen, meent Dessing. “Ik ben zelf acht jaar geleden in Syrië geweest. Het was een prachtig, vruchtbaar land met een waanzinnig gastvrije bevolking. Die mensen zijn gewoon álles kwijtgeraakt.”

Het is volgens de presentatrice verschrikkelijk voor de Syriërs. “Als je kijkt naar Aleppo waar we geweest zijn: ik heb laatst dronebeelden gezien en dat is een compleet verwoeste stad. Stel je voor dat dat in Amsterdam gebeurt…

Ik verlies soms een beetje het menselijke van dit verhaal en dat vind ik zo diep triest. Daar word ik een beetje treurig van. Kunt u zich dat voorstellen of niet?“, vroeg ze aan Dijkhoff.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen