Wilfred Genee kapt huilende Peter R. de Vries af

Wilfred Genee begint vanavond met zijn nieuwe tv-programma Wat Gaat Er Nu Door Je Heen? op RTL 7. In de eerste aflevering zit Matthijs van Nieuwkerk, die tijdens de opnames behoorlijk energiek was. Maar een latere aflevering, die met Peter R. de Vries, is pas echt een achtbaan van emoties geworden, aldus Genee. “Er is een moment in het gesprek met Peter R. de Vries waarin hij echt emotioneel wordt en tegen huilen aan zit. Ik merkte dat ik daar heel ongemakkelijk van werd.

Genee besloot het verhaal van De Vries daarom af te kappen. “Ik ging bij dat moment weg, want ik wil geen John de Mol-achtige televisie maken dat we de traan gaan uitvergroten en gaan inzoomen. Daar ben ik niet op uit in het programma. Ik ben er op uit dat iemand zich zo goed mogelijk laat zien“, zegt hij op Radio 1.

Een gast die zijn kwetsbaarheid toont maakt Genee heel ongemakkelijk. “Ik ging er van weg door een aantal andere vragen te stellen. Toen ik dat ontdekte bij mezelf, vond ik dat heel raar. Daarom kwam ik er twee minuten later op terug en zei: ‘Peter, merkte je wat er net gebeurde toen je zo emotioneel werd?’ Hij zegt: ‘Ja, maar waarom deed je dat?’ Ik zei: ‘Ik merkte dat ik heel erg ongemakkelijk van jouw emotie werd.’”

Door dat weer te benoemen, krijgt het juist weer lading en verdieping. Dan kun je dieper met iemand komen dan dat je gewoon je vragen afwerkt.

Genee denkt dat zijn kracht is dat hij zijn vraaggesprekken nauwelijks voorbereidt. “Ik weet nooit van tevoren wat ik ga vragen, eerlijk gezegd. Ik vraag Peter R. de Vries bijvoorbeeld ook of hij een tedere minnaar is. Dat kwam ook spontaan in me op. Voor zijn reactie moet je gaan kijken.

Wat Gaat Er Nu Door Je Heen? is om 22.00 uur te zien op RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen