RTL-journalist: ‘NOS zendt meer reclame uit dan RTL!’

Roel Geeraedts, parlementair journalist van RTL Nieuws, vindt het ‘bizar’ dat de NOS-site meer video-advertenties toont dan de RTL Nieuws-site. Dat laat hij weten op Twitter. Geeraedts vindt het zeer opmerkelijk. “Bizar: ik kijk RTL Nieuws online terug en moet eerst één commercial verteren. Ik kijk NOS Journaal terug en moet eerst door twee commercials heen? Bij RTL duurde de commercial twintig seconden. Bij NOS twee keer vijftien seconden. Commerciele jongens, die STER.

De STER-inkomsten vullen het budget van de NPO aan. Minder STER-inkomsten betekent dat er meer belastinggeld nodig is. Maar dat wil Geeraedts niet. “Nee hoor, wat mij betreft krijgt NOS meer belastinggeld en al die entertainmentprogramma’s minder.

Wie live via het televisiescherm naar RTL Nieuws en het weerbericht wil kijken, krijgt juist méér reclame voorgeschoteld. En dat is volgens Geeraedts ook logisch. “Da’s onze belangrijkste inkomstenbron.

Geeraedts vindt dat de Nederlandse televisiemarkt vreemd in elkaar zit. “Veel moois maar qua ‘markt’ tikkie achterhaald.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen