Peter R. de Vries lovend over nieuwe SBS 6-serie

Peter R. de Vries is lovend over de nieuwe SBS 6-show De Meldkamer, dat morgenavond om 20.30 uur van start gaat op de zender. Dat heeft de journalist gezegd in RTL Boulevard. Agenten maken tegenwoordig veel opnames met camera’s en die worden gebruikt in de tv-show. “Dit is echt op en top reality-tv. We krijgen een fantastische blik in de keuken van de politie. Je ziet wat voor organisatie daar allemaal achter schuilgaat en dat is heel fascinerend“, zegt De Vries over het programma.

Agenten maken zelf opnames met camera’s die op hun lichaam bevestigd zijn en ook bewakingscamera’s, helicams, smartphones en toezichtcamera’s helpen bij het verzamelen van informatie. “Deze serie van SBS zit vol met dat soort beelden. Ze hebben eigenlijk nauwelijks meer wat hoeven draaien. Ze hebben het zo kunnen gebruiken.”

De Vries is zelf al bekend met het werk op de meldkamer. “Ik ben zelf natuurlijk wel eens op meldkamers geweest en het is heel essentieel wat daar allemaal gebeurt.

Het hangt niet alleen maar af van de politieman die achter het stuur zit, maar het hangt ook af van hoe iets in de meldkamer wordt opgepakt. Als daar iets fout gaat, gaat het op de plaats delict ook fout.”

De Meldkamer is morgen om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen