Ook tv-recensent Trouw stopt: ‘Bang dat ik verzuur’

Foto: SBSNa Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant, gooit ook de tv-recensent van Trouw het bijltje erbij neer. Willem Pekelder heeft er na zes jaar genoeg van. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Pekelder heeft het een jaar korter volgehouden dan Geelen. “Ik wil niet hetzelfde doen als wat de tv heel vaak doet, namelijk in herhaling vallen. Op een gegeven moment heb je alle belangrijke programma’s wel gerecenseerd. Je moet ook voorkomen dat je niet heel zuur en cynisch wordt.

De Trouw-recensent heeft het gevoel dat tv-kijken nu iets anders is dan toen hij begon. “De mensen stellen hun eigen tv-avond samen op internet, via Netflix en dergelijke. Ze willen niet meer afhankelijk zijn van het spoorboekje van televisie. Tv-kijken gaat ook iets achteruit.”

Het zijn vooral de oudjes die blijven hangen, aldus Pekelder. “Oudere kijkers – en daar heeft de NPO veel mee te maken – zullen voor de tv blijven zitten, sámen met de tv-recensenten.”

Geelen laat in een reactie weten dat hij het idee heeft dat de tv-recensie er tegenwoordig minder toe doet. “Ik moet eerlijk zeggen dat het allemaal een beetje toeval is, maar nu ik zelf gestopt ben zie ik met terugwerkende kracht ook dat televisie en dus ook televisiekritiek een andere fase in is gegaan. Ikzelf kijk stukken minder televisie dan voorheen en ik merk dat me dat prima af gaat.”

Pekelder stopt met 1 maart. Daarna gaat hij als zelfstandig journalist vooral aan de slag voor VPRO Gids.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen