Jort Kelder: ‘DWDD nu een zacht vrouwenprogramma’

Jort Kelder vindt dat De Wereld Draait Door zijn pit heeft verloren. Dat vertelt de societyster in De Telegraaf. Kelder zocht een podium om te ageren tegen Europa, maar bij DWDD is daar geen plek voor. “Kan niet meer bij De wereld draait door, want dat is een zacht vrouwenprogramma geworden. Muziek, gezelligheid, Matthijs doet het fantastisch, er kijken iedere dag 1,5 miljoen mensen naar, maar dat is niet meer het podium om uit te halen naar de wantoestanden in Europa. Dus ga ik het zelf doen.

In andere tv-programma’s en op 925.nl wil Kelder de komende tijd ‘weerwoord geven aan het rücksichtslose idealisme van partijen als D66, waardoor we Europa in zijn gerommeld’. “Er is een financiële tijdbom gecreëerd die ons land ongelooflijk veel schade gaat toebrengen.

We hebben onze economie volledig gekoppeld aan Zuid-Europa, waar ze zich niet aan begrotingsdiscipline houden en waar ze dertig tot veertig procent zwart geld scheppen, terwijl wij verdomme tot de laatste cent onze belasting afdragen. Die naïviteit leidt tot de totale ondergang van Noord-Europa.

Kelder is ook tegen het associatieverdrag met Oekraïne, waar het kabinet in de media juist vóór gaat pleiten. “Als wij een VVD-politicus hebben die 119 euro voor een fles wijn half declareert, moet hij aftreden. En terecht. Maar Porosjenko rotzooit met 1,7 miljard en dan moeten wij onze handtekening zetten onder een verdrag met die vent?

We worden verkocht waar we bij staan. De euro is failliet. Het moet stoppen. Dus met de Engelsen eruit stappen en samen met de Duitsers en de Scandinaviërs doorgaan.

Kelder vertelt in het interview dat hij in tegenstelling tot Peter R. de Vries geen geld vraagt voor talkshowoptredens, tenzij hij bijvoorbeeld als tafelheer in het presentatieteam zit.

Het Telegraaf-interview met Kelder kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen