Jaap Jongbloed klaar met misdaadtelevisie

Nu Vermist van hem is afgepakt, heeft Jaap Jongbloed nog maar één tv-hit over: Het Mooiste Meisje van de Klas. Wat zijn volgende nieuwe format wordt? In elk geval niet iets in de hoek van Vermist, zegt hij in Mikro Gids. Jongbloed wil in zijn carrière blijven verrassen en niet teruggrijpen naar iets van vroeger. “Ik wil niet in de misdaadhoek blijven hangen, ik ben geen Peter R. de Vries. Het zoeken naar levensverhalen van mensen is zéker een van de opties voor een nieuw format.

Het zoeken naar levensverhalen is wat hij ook doet in Het Mooiste Meisje van de Klas. Tijdens de opnames voert hij ongebruikelijk lange gesprekken, aldus Jongbloed. “Je vergeet dan dat er een camera staat, het worden échte gesprekken. Je ziet de dames ook mooier worden, als ze moeilijke perioden durven delen en meer tonen dan alleen dat bestaande glamourbeeld.

Op de vraag wat zijn favoriete programma ooit is, noemt hij toch Vermist. “Maar Het Mooiste Meisje van de Klas staat ook hoog op mijn lijstje. Ik ben een steeds grotere liefhebber van levensverhalen.

Vermist is van de buis gehaald, vanwege vernieuwingsdrang bij de zenderleiding van NPO 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen