Hans Beerekamp blijft tot eind 2018 tv-recensent

Hans Beerekamp blijft in elk geval tot eind 2018 tv-recensent voor NRC Handelsblad. Dat laat de televisiekenner weten op Twitter. Beerekamp heeft in korte tijd twee collega-tv-recensenten zien opstappen: Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant hield er in oktober mee op en Trouw publiceerde vandaag de laatste recensie van Willem Pekelder. Maar Beerekamp blijft. “Ik ga door, hoor! Tot 1 oktober 2018, voorlopig. Er gebeurt immers nog steeds erg veel in de beeldvorming. Dagelijks.

Nederland telt nu nog maar twee bekende tv-recensenten. Naast Beerekamp gaat het om Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf. Geelen is bij de Volkskrant opgevolgd door een poule van journalisten, die steeds tv-recensent voor één week zijn.

Pekelder houdt ermee op ‘omdat het genoeg is’. “Zou ik nog langer doorgaan, dan dreigt de herhaling, en daar hebben we de tv al  voor. Neemt niet weg dat ik de columns met erg veel plezier heb geschreven.”

In zijn laatste column neemt Pekelder een aantal dingen terug. “Dat geldt met name voor Caroline Tensen en Anita Witzier. Ik ben nog steeds niet dol op al hun shows, maar ik had de dames, geloof ik, geen ‘tranentrekkende theetantes’ hoeven noemen.

Beerekamp, Geelen en Voller zaten vorig jaar mei gezamenlijk in De Wereld Draait Door. Ze waren te gast om te praten over de nominaties voor de Nipkowschijf 2015.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen