Halbe Zijlstra in eerste Pauw van 2016

Na twee maanden Eva Jinek is het op deze schrikkeldag weer tijd voor Jeroen Pauw om op te starten. In de eerste Pauw van 2016 ontvangt hij onder meer VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. Het onderwerp van gesprek is salafisme. “Het kabinet wil salafisme harder aanpakken om haatzaaien en intolerantie tegen te gaan. Zijlstra vindt dit plan nog niet ver genoeg gaan. Hij wil geloofsovertuigingen strafrechtelijk kunnen vervolgen. De wet die religies nu beschermt moet volgens hem verdwijnen.

Ook te gast is Wilfred Genee, die een uur de aanvangstijd van Pauw begint aan zijn nieuwe RTL 7-talkshow Wat Gaat Er Nu Door Je Heen. “Vanavond vertelt Genee bij ons aan tafel over zijn programma en ook waarom Marco van Basten uiteindelijk afhaakte.

Gerard Spong en Waldemar Torenstra zitten eveneens aan tafel om te praten over dilemma’s in de advocatuur. In de voorstelling ‘Advocaat van de duivel’ speelt Torenstra een jonge advocaat die gevraagd wordt partner te worden bij een groot en beroemd advocatenkantoor, dat er twijfelachtige praktijken op nahoudt.

De Wereld Draait Door heeft vanavond ook een politiek leider aan tafel zitten: Jesse Klaver van GroenLinks. Verder gaat het over de Oscars. RTL Late Night besteedt aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen met Michiel Vos.

 

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen