Gerard Joling wilde hooguit twaalf uur in 24 Uur Met

Gerard Joling is wel eens gevraagd voor het programma 24 Uur Met, maar heeft geweigerd. De zanger wilde hooguit twaalf uur te gast zijn. Dat vertelde hij vrijdagavond in Jinek. In 24 Uur Met, dat zondagavond voor de allerlaatste keer te zien is, spendeert Theo Maassen een etmaal met zijn gast. Maar slapen in de studio gaat Joling iets te ver. “Ik ben er ook voor gevraagd, maar ik was toen veel te druk. Op een gegeven moment wilde ik nog wel een compromis met hen sluiten“, legt hij uit.

Dat compromis had dus te maken met de opnameperiode. “Ik wilde gewoon 12 uur komen, zodat ik ’s avonds op mijn eigen bed kon liggen. Dat is natuurlijk belachelijk, want het format is natuurlijk 24 uur.”

24 Uur Met komt zondagavond na tien seizoenen ten einde. Volgens Maassen is NPO 3-baas Suzanne Kunzeler geen fan van het programma. Hij denkt ook dat de lage kijkcijfers een rol spelen.

De eerste zes seizoenen van 24 Uur Met werden gepresenteerd door Wilfried de Jong.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen