John de Mol gek op China: ‘Het kan daar niet op’

Geplaatst op vr 29 jan 2016 om 13:03

Foto: RTLJohn de Mol geniet extra van zijn megadeal met het Chinese mediabedrijf Zhejiang Tangde, omdat hij gek is op het Aziatische land. Dat vertelt de mediatycoon vandaag in De Telegraaf. Het is De Mol niet te doen om het geld, stelt hij. “Geld is nooit een drijfveer voor mij. Dat China straks na Amerika onze grootste afnemer is, dát is een kick. We worden een speler van belang in een markt met ruim 1,3 miljard inwoners. Het is zo’n indrukwekkend land“, aldus de mediatycoon.

De Mol reist regelmatig naar China. “Ik ga er dit jaar nog twee, drie keer naar toe en daar verheug ik me nu al op. Op gebied van technologie hebben zij een enorme voorsprong.”

Door die voorsprong in technologie zien de shows er daar gelikt uit, meent De Mol. “Het nieuwste van het nieuwste op gebied van ledlicht, hypermoderne studiotechniek; het kan daar niet op.”

The Voice is daar een mega-happening, weet hij. “Er kijken tussen de 300 en 500 miljoen mensen naar de shows. De finale wordt uitgezonden vanuit een voetbalstadion, met 80.000 man publiek.

Financieel is het risico nagenoeg nihil, want op gebied van sponsoring mag in China ongeveer alles. Bij The voice vliegen je de colablikjes om de oren. Door alle producten die in beeld komen, zie je soms amper de talenten nog.

Het Telegraaf-interview met De Mol kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Talpa sluit megadeal met Chinees mediabedrijf (vanochtend)
11 Reacties op “John de Mol gek op China: ‘Het kan daar niet op’”


 1. otto groeneveld

  Ga er lekker wonen en neem lekker die shit programma’s van je mee. Man heeft werkelijk nog nooit een leuk/normaal programma gemaakt.

 2. Jos

  @Otto, jij bent een prototype van een zure Nederlander. In plaats dat men blij is voor wat deze man voor Nederland bereikt heeft en voor het CWI doet (werkverschaffing) zitten mensen zoals jij te zeuren over het succes van een ander die wel hard werkt! Get a life!

 3. Joost

  Nee Lab 111 is leuk Otto Groeneveld.

 4. otto groeneveld

  nee dat is ook niet leuk. Maar wil niet zeggen dat als ik de programma’s van de Mol voor randdebielen vind dat andere programma’s dan goed zouden zijn. Zie ook mijn commentaar bij Radio 3 en G. van Beelen. 3 is een een puinzender, net als 538, q, Sky, Veronica, afschuwelijk slechte zenders. gewoon authentiek puin. ik verlang terug naar de piraten van vroeger.

 5. Mediawatcher

  Wat blijft deze man toch eager als het gaat om het uitbreiden van zijn imperium. 60 jaar en dan nog zo on top. Echt heel knap.

 6. otto groeneveld

  Noem eens een leuk programma van Johnie

 7. Mediawatcher

  deze man heeft wereldhit na wereldhit gescoord, duizenden programma’s geproduceerd. 2 wereldbedrijven opgebouwd, je kan veel over hem zeggen, en het niveau is vaak bedenkelijk. Maar iemand die 4 decennia lang mondiale hits scoort, is een grootheid.

 8. De Waarheid

  JdM’s uitbuit- en misleiding-programma’s doen het extra goed in dictatoriale landen. Hoe zou dat nou komen? Wat dacht u van de volksmanipulerende infrastructuur en ijzeren greep op de media?
  Quote from The Man Himself: “Door alle producten die in beeld komen, zie je soms amper de talenten nog.”
  Deze ( per ongeluk ?) zelf-ontmaskering laat geen enkele ruimte meer voor twijfels over de achterliggende bedoelingen en prioriteiten.
  Waarom RTL/SBS uiteraard wél zijn programma’s uitzenden en de Publieke Omroep uiteraard niet hoeft geen verdere uitleg.

 9. Mårtïjn

  @Jos

  Wie is hier zuur? Otto Groeneveld zegt wat wij allemaal denken, en met wij bedoel ik uiteraard de Nederlander met een IQ van boven de 80. Wat zegt dat over jou als jij het er niet mee eens bent? Precies! (Of nou ja, precies? Het is de vraag of jij het antwoord weet, gezien hetgeen ik zojuist zei over IQ. Maar vraag maar aan een ander om het uit te leggen, ik ga de moeite niet doen.)

 10. rara

  “Dat China straks na Amerika onze grootste afnemer is, dát is een kick. We worden een speler van belang ”

  Welk belang..?
  he…

 11. Pepernoot

  Gek op chineese dollars in amerikaanse uitvoering.

  Wat een fucking gore zaterdagavond tv troep is het weer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.