‘Ook witte kerst bij RTL en SBS’

Foto: RTLDe NPO krijgt een hoop kritiek over zich heen omdat er alleen maar witte mensen zitten in zijn ruim één minuut durende kerstpromo, maar ook bij RTL en SBS is het witte kerst. Dat stelt mediajournalist Haro Kraak in de Volkskrant. Kraak verwijst naar de promo van RTL Viert de Kerst met Peter van der Vorst, Daphne Deckers, Winston Gerschtanowitz, Maik de Boer, John van den Heuvel, Jamai Loman, Jan Kooijman en Fiona Hering in een limousine. “Een witte! Het zal geen toeval zijn.

De enige donkere persoon die met de pakketten te maken kreeg, was de donkere vrouw die John van den Heuvel aanzag voor Gaston Starreveld van de Postcode Loterij, merkt Kraak op.

Maar ook SBS 6 doet niets om de niet-westerse allochtonen te vertegenwoordigen, stelt hij na het bekijken van de kerstpromo van die zender. “Jochem van Gelder en Toine van Peperstraten zitten op een bankje als Jeroen van der Boom langsloopt en een slee met daarop drie kopjes warme chocolademelk voorttrekt.

En zo werd het, tegen alle verwachtingen in, toch nog een witte kerst dit jaar.”

De Volkskrant-journalist heeft één niet-westers gezicht gemist in de kerstpromo van SBS 6. Ook de Papoease tv-diva Patty Brard maakt namelijk haar opwachting in het filmpje.

De column van Kraak leest u in de Volkskrant (via Blendle).

Lees ook:
SBS 6-sterren schitteren in vrolijke kerstpromo (14 december)
Kritiek op kerstpromo NPO 1: alleen maar witte mensen (22 december)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen