NPO vernieuwt zeer populaire iPad- en iPhone-app

De NPO heeft zijn razend populaire app voor iPad en iPhone vernieuwd. Zowel het ontwerp als de functionaliteit is flink verbeterd. Dat heeft een woordvoerder van de NPO vandaag bekendgemaakt. De app van de NPO is een van de meest geïnstalleerde apps op de Nederlandse iPads en iPhones. “De NPO-app wordt al jaren door miljoenen Nederlanders gebruikt om de uitzendingen van de publieke omroep terug te kijken“, zegt NPO-bestuurder Henk Hagoort in een persbericht.

Hagoort vond het tijd voor een opfrisbeurt. “Op basis van feedback van onze gebruikers hebben we de app opnieuw aangepakt.”

We hebben ons ingezet om de app logischer en mooier op te bouwen en er is bijvoorbeeld een handige lijst met korte fragmenten toegevoegd. Zo kunnen we onze gebruikers nog makkelijker en sneller van onze NPO-programma’s laten genieten.

De NPO-app wordt momenteel vooral gebruikt om programma’s terug te kijken. Die functionaliteit is verder verbeterd door meer content aan te bieden, suggesties te doen toegespitst op het moment van de dag en om verder te kijken.

Ook staan opmerkelijke en spraakmakende fragmenten apart in een lijst. “Dan kun je gemakkelijk even terugkijken waar iedereen het op dat moment over heeft.

Voortaan biedt de app ook de mogelijkheid om live naar de NPO-themakanalen te kijken. Ook is ‘visual radio’ beschikbaar waardoor luisteraars live mee kunnen kijken in de radiostudio.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen