AvroTros ziet eerbetoon aan Gordon niet zitten

Foto: TROSDe AvroTros ziet een muzikaal eerbetoon aan Gordon niet zitten. Dat heeft de entertainer maandagavond gezegd in 5 Jaar Later. Gordon hoopte op een eerbetoon vanwege zijn naderende afscheid als zanger. “Ik ging een paar weken geleden naar de TROS en ik zei: ‘Radio 2 doet altijd een soort van oeuvre, bijvoorbeeld aan Rob de Nijs of anderen die 15 of 25 jaar in het vak zitten. Zouden jullie het leuk vinden om dat ook met mij te doen, want ik ga dat volgend jaar groots vieren.’”

Dat zag de TROS echter niet zitten. “Hij zei: ‘Nee, maar jij bent RTL. Laat RTL het maar lekker doen.’ Dat staat toch helemaal los van mijn zangcarrière! Dat zien ze niet. Dat kunnen ze niet meer los zien. Dat is het probleem.”

Gordon stopt met zijn zangcarrière omdat er volgens hem nauwelijks wat aan te verdienen valt. Dat komt mede omdat hij amper gedraaid wordt op de radio. “Het wordt gewoon in een hoek gepleurd. Er wordt niet eens naar geluisterd of beoordeeld.

Onbegrijpelijk, vindt hij het. “Het is wel frappant dat alles wat het zingen aangaat radicaal onderuit is gehaald. Het heeft geen zin meer. Ik heb het vroeger wel gehad, hè. Ik mag terugkijken op een prachtige carrière.”

Plotseling is de aandacht van radiozenders weggeëbd. “Ik denk dat dat gebeurd is door mijn veelzijdigheid: ik ben tv-presentator geworden, boeken gaan schrijven, een kledinglijn gehad, ga zo door.”

Ik heb al mijn interesses uitgebouwd en misschien ben ik daarom wel niet meer serieus genomen als artiest zijnde. Ik vind dat onzin.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen