Waldemar-serie Vechtershart wint kijkers: +13 procent

De dramaserie Vechtershart met acteur Waldemar Torenstra heeft kijkers gewonnen. De tweede aflevering trok zondagavond 556.000 kijkers naar NPO 3, goed voor een marktaandeel van 7,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vechtershart zet hiermee een mooiere score neer dan de première-aflevering een week eerder deed. Toen keken er 493.000 mensen, goed voor 6 procent marktaandeel. Dat betekent dat de serie een kijkerswinst van 13 procent boekt.

Uit de kijkcijfers van de tweede aflevering van een nieuw programma blijkt het oordeel van de kijker. Bovendien zeggen ze iets over het mogelijke verdere kijkcijferverloop.

Vechtershart staat op het tijdstip van de hitserie Penoza. Die serie trok afgelopen seizoen gemiddeld 980.000 kijkers en was daarmee een echte kijkcijferhit voor NPO 3.

Vechtershart gaat over Nick Roest (Waldemar Torenstra), een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrij komt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest, betrokken was.

Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport.

De reacties op sociale media waren al na één aflevering lovend. Onder meer Hans Beerekamp, tv-recensent van NRC, en Najib Amhali juichten over de serie.

3 Op Reis vòòr en Draadstaal ná Vechtershart scoorden respectievelijk 627.000 kijkers (9 procent) en 418.000 kijkers (6 procent).

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen