Waldemar-serie Vechtershart wint kijkers: +13 procent

Geplaatst op ma 30 nov 2015 om 9:27

De dramaserie Vechtershart met acteur Waldemar Torenstra heeft kijkers gewonnen. De tweede aflevering trok zondagavond 556.000 kijkers naar NPO 3, goed voor een marktaandeel van 7,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vechtershart zet hiermee een mooiere score neer dan de première-aflevering een week eerder deed. Toen keken er 493.000 mensen, goed voor 6 procent marktaandeel. Dat betekent dat de serie een kijkerswinst van 13 procent boekt.

Uit de kijkcijfers van de tweede aflevering van een nieuw programma blijkt het oordeel van de kijker. Bovendien zeggen ze iets over het mogelijke verdere kijkcijferverloop.

Vechtershart staat op het tijdstip van de hitserie Penoza. Die serie trok afgelopen seizoen gemiddeld 980.000 kijkers en was daarmee een echte kijkcijferhit voor NPO 3.

Vechtershart gaat over Nick Roest (Waldemar Torenstra), een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrij komt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest, betrokken was.

Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport.

De reacties op sociale media waren al na één aflevering lovend. Onder meer Hans Beerekamp, tv-recensent van NRC, en Najib Amhali juichten over de serie.

3 Op Reis vòòr en Draadstaal ná Vechtershart scoorden respectievelijk 627.000 kijkers (9 procent) en 418.000 kijkers (6 procent).
8 Reacties op “Waldemar-serie Vechtershart wint kijkers: +13 procent”


 1. dynamische dennis

  Heel erg knappe prestatie op zo’n kwakkelende zender

  Ook leuk om wat oude bekenden uit de vechtsport voorbij te zien komen

 2. Sven L.

  Super serie! Waardige ‘opvolger’ van PENOZA. Mooi gefilmd.

 3. Televisiefreaks

  De concurrentie van Linda de Mol viel gisteren weg en het kijkcijfer halveerde bijna op RTL4. Hiervan profiteerden vooral NPO1 en SBS6, maar ook deze serie op NPO3 pikte duidelijk een graantje mee. Een goede serie, die opnieuw spannend en boeiend is om te volgen.

 4. Roan

  Dit is beter dan die troep op RTL4.

 5. robert

  Vind het wel een goede serie, had ik niet verwacht, in ieder geval dan de programmas die zijn vrouw maakt.

 6. Dennis

  Erg goede serie en Waldemar is erg goed.. Jammer alleen van die slecht acterende Marokkanen in de serie, dat trek het niveau echt naar Shouf Shouf habibi

 7. Jan Modaal

  Racist.

 8. Erik

  Heb er een stuk van gezien het is dat ik weinig tijd had maar vond het stuk wat ik gezien heb erg goed. ik gun deze serie nog wel wat meer kijkers. ben benieuwd naar de resterende afleveringen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.