Veelgeprezen Vechtershart scoort half miljoen kijkers

Geplaatst op Mon 23 Nov 2015 om 9:32

De nieuwe dramaserie Vechtershart met Waldemar Torenstra is zondag van start gegaan met 493.000 kijkers op NPO 3, goed voor 6 procent marktaandeel. Dat is 25 procent boven het laatste weekgemiddelde van de zender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vechtershart staat op het tijdstip waarop een week eerder nog de seizoensfinale van Penoza 4 te zien was. Die serie trok afgelopen seizoen gemiddeld 980.000 kijkers en was daarmee een echte kijkcijferhit voor NPO 3.

Vechtershart gaat over Nick Roest (Waldemar Torenstra), een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrij komt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest (Benja Bruijning), betrokken was.

Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport.

Hoewel er nog maar één aflevering is uitgezonden, zijn de reacties op sociale media lovend. Onder meer Hans Beerekamp, tv-recensent van NRC, en Najib Amhali juichen over de serie.

3 Op Reis vòòr en Draadstaal ná Vechtershart scoorden respectievelijk 455.000 kijkers (6 procent) en 511.000 kijkers (7 procent).
6 Reacties op “Veelgeprezen Vechtershart scoort half miljoen kijkers”


 1. Dave

  Maar dat zijn dan toch slechte opening kijkcijfers voor een mega dure serie als deze? dit gaat natuurlijk alleen maar meer zakken..

 2. Andreas

  Als deze serie zo goed is, waarom wordt deze dan niet via NPO1 uitgezonden?

 3. hihi

  @Andreas

  Wat een achterlijke vraag.

 4. Vechtershart fan

  Ik denk dat de kijkcijfers niet gaan zakken. Mensen moeten nog even kennismaken met de serie, is ook niet heel veel aandacht vooraf voor geweest. En het is zeker een zeer goede serie, althans de eerste uitzending was top! Past thuis in het lijstje: Overspel en Penoza.

 5. Susje

  Gaat alleen maar zakken

 6. g

  zet het op 4 -dan dubbele score – zo is dat nou eenmaal

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.