Veelgeprezen Vechtershart scoort half miljoen kijkers

De nieuwe dramaserie Vechtershart met Waldemar Torenstra is zondag van start gegaan met 493.000 kijkers op NPO 3, goed voor 6 procent marktaandeel. Dat is 25 procent boven het laatste weekgemiddelde van de zender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vechtershart staat op het tijdstip waarop een week eerder nog de seizoensfinale van Penoza 4 te zien was. Die serie trok afgelopen seizoen gemiddeld 980.000 kijkers en was daarmee een echte kijkcijferhit voor NPO 3.

Vechtershart gaat over Nick Roest (Waldemar Torenstra), een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrij komt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest (Benja Bruijning), betrokken was.

Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport.

Hoewel er nog maar één aflevering is uitgezonden, zijn de reacties op sociale media lovend. Onder meer Hans Beerekamp, tv-recensent van NRC, en Najib Amhali juichen over de serie.

3 Op Reis vòòr en Draadstaal ná Vechtershart scoorden respectievelijk 455.000 kijkers (6 procent) en 511.000 kijkers (7 procent).

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen