Nieuw kijkcijferdieptepunt De Fractie: 85.000 kijkers

Foto: NPSDe politieke dramaserie De Fractie glijdt verder weg op de late avond van NPO 2. De serie kwam maandagavond direct na Nieuwsuur uit op een nieuw laagterecord: 85.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Fractie begon in januari nog zo veelbelovend met een forse 713.000 kijkers, maar een week later was daar nog maar de helft van over. Hoewel de kijkcijfers sindsdien verder daalden, kwam er toch een tweede seizoen. Maar die serie doet het nu nog een stuk beroerder.

Op prime time stelde De Fractie zo teleur, dat de serie twee weken geleden verhuisde naar de late avond. En daar zakten de kijkcijfers nog verder in: twee weken geleden keken er 133.000 kijkers, vorige week waren dat er 88.000.

Daphne Bunskoek, die sinds het tweede seizoen een rol speelt in de serie, zei vorige week dat ze het nieuwe tijdstip – 23.00 uur – betreurt. “Het is nu verplaatst naar later. Ik ben zelf niet zo’n late avond-mens. Ik vind het jammer dat het zo laat is geplaatst.

Helaas voor het hardwerkende productieteam is het op basis van deze kijkcijfers uitgesloten dat er een derde seizoen van De Fractie komt.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen