Nieuw kijkcijferdieptepunt De Fractie: 85.000 kijkers

Geplaatst op di 13 okt 2015 om 12:25

Foto: NPSDe politieke dramaserie De Fractie glijdt verder weg op de late avond van NPO 2. De serie kwam maandagavond direct na Nieuwsuur uit op een nieuw laagterecord: 85.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Fractie begon in januari nog zo veelbelovend met een forse 713.000 kijkers, maar een week later was daar nog maar de helft van over. Hoewel de kijkcijfers sindsdien verder daalden, kwam er toch een tweede seizoen. Maar die serie doet het nu nog een stuk beroerder.

Op prime time stelde De Fractie zo teleur, dat de serie twee weken geleden verhuisde naar de late avond. En daar zakten de kijkcijfers nog verder in: twee weken geleden keken er 133.000 kijkers, vorige week waren dat er 88.000.

Daphne Bunskoek, die sinds het tweede seizoen een rol speelt in de serie, zei vorige week dat ze het nieuwe tijdstip – 23.00 uur – betreurt. “Het is nu verplaatst naar later. Ik ben zelf niet zo’n late avond-mens. Ik vind het jammer dat het zo laat is geplaatst.

Helaas voor het hardwerkende productieteam is het op basis van deze kijkcijfers uitgesloten dat er een derde seizoen van De Fractie komt.
10 Reacties op “Nieuw kijkcijferdieptepunt De Fractie: 85.000 kijkers”


 1. Anoniem

  Flink aanprijzen in DWDD dan maar.

 2. Anoniem

  Met arrogantie kom je er niet. Niemand kijkt graag naar arrogante mensen.

 3. RadioFAN

  De serie is gewoon niet zo goed. Verhaallijnen zijn weinig interessant en houden geen grote groepen kijkers vast.

 4. Barcelona

  Is dit nog op de buis dan?

 5. ariebombarie

  Deze serie is gemaakt door oud politica Femke Halsema. Niet om aan te zien.
  Dus door een hobbyist en voor (veel) geld.
  Die mevrouw wist altijd al hoe wij moesten leven. Nepotisme ten top.

  Rosenmöller oud maoist, van Dam pvda, Halsema groen link,Verbeet pvda,en wie vergeet ik, allemaal oude politici die in de 2e kamer hebben gezeten en via hun netwerk natuurlijk via het medium staatsomroep weer een baantje ( dus geld) kregen.
  De man van die Halsema maakt nep documentaires ook weer door haar netwerk.

  Er gaan zich steeds meer Nederlanders ergeren aan die kliekjes vorming op de Nederlandse TV, die met ons belasting geld uitmaken hoe die centen altijd maar onder dezelfde mensen verdeeld gaat worden.

  De NPO is een augiasstal, die eens schoongeveegd moet worden.

 6. pascal

  vond het idee leuk de uitwerking een stuk minder

  zal ook wel een geld kwestie zijn (schrijf team) was de serie ook opeens kwijt toen ie naar 2300 uur bleek verhuisd te zijn.

  Jammer jammer want het blijkt dat Daphne Bunskoek een heel goede actrice is zou ik graag meer van zien

 7. Rupke

  Linkse hobby

 8. rakker

  hahaha, klunskoek een goede actrice ?

  Zij met die zenuwachtige trekjes, knipperende oogjes en zwaaiende handjes is natuurlijk geen actrice.Als zij op TV komt word ik zeeziek.
  Ze mag niet eens meedoen met de B actrices in GTST en dat is al onvoldoende.

  Die Klunskoek wil maar op TV komen, hoe dan ook, maar tis niks en twordt niks.

 9. Peter

  Vond de eerste serie al niet zo geslaagd, maar deze serie is echt veel minder, dus ik snap die lage cijfers wel. Kijk er eigenlijk maar omdat de serie in Den Haag is opgenomen en ik het heerlijk vind al die mooie plekken te zien, maar ik betrapte ze er onlangs op dat ze zo nodig naar 020 uit moesten wijken, misschien worden ze daarom wel gestraft met deze lage kijkcijfers.

 10. Peter

  Wel balen dat alle series die in Den Haag zijn opgenomen zo’n kort leven beschoren zijn. Fractie, twee seizoen, eerder bureau Seinpost één seizoen, echt balen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.