Pauw en RTL Late Night met vluchtelingenspecial

Geplaatst op vr 04 sep 2015 om 8:39

De talkshows Pauw van NPO 1 en RTL Late Night van RTL 4 komen volgende week met een vluchtelingenspecial. Pauw maakt woensdag een special op prime time, RTL Late Night besteedt maandag aandacht in zijn reguliere zendtijd. Dat hebben de redacties van de programma’s vandaag laten weten. Jeroen Pauw komt woensdagavond om half negen bij de NPO met een programma dat De Grens Bereikt heet. Dat eenmalige programma wordt uitgezonden vanuit de studio van Pauw.

Ook Humberto Tan doet mee, omdat hij ‘zeer geraakt’ is door initiatieven om vluchtelingen te helpen. “Hij doet een oproep aan Nederland om in actie te komen voor de crisis.

We praten over een probleem waar we de omvang niet van kunnen bevatten“, aldus Tan. “Ik kan ook niet veel doen, maar ik heb wel een instrument tot mijn beschikking en dat is dit programma.
19 Reacties op “Pauw en RTL Late Night met vluchtelingenspecial”


 1. Meneer Kaktus

  IJdeltuiten willen scoren en witte voetjes (sorry Tan) halen over de rug van asielzoekers.

 2. Anoniem

  Alleen maar interessant bij Jeroen..

  Kritische vragen bij Tan zijn niet te verwachten. Maar de dummy’s van de co zullen wel weer naar emo tv zitten te gluren. Bij Tan zal de inhoud het niveau van Kwalbert niet ontstijgen.

 3. Huib

  Dat wordt weer emotioneel gejammer. Gisteren bij DWDD zat een vrouw te vertellen hoe erg het is voor de vluchtelingen die in Amsterdam bij de burgemeester demonstreerde. Het gaat hier om asielzoekers die meerdere keren door de rechter zijn afgewezen, maar weigeren het land te verlaten. Mathijs van Nieuwkerk bleef dramatisch kijken, zonder enig kritisch commentaar. Gaan we onderscheid maken tussen politieke en economische vluchtelingen of vinden we dat iedereen mag blijven? Als we onderscheid gaan maken hoe sturen we dan mensen terug? Of is het weer wachten op een emotioneel generaal pardon?

 4. Pipo Koeien

  @Anootje 8:51;
  Dan kijkt u toch lekker naar uw “Jeroen”!
  En op uw vooroordeel zit ook niemand te wachten. Maar dat is wel bekend, toch!

 5. Lejo

  Alles wat gebeurt voor deze mensen is mooi!

 6. Annie

  Die hele mediakrant van RTL4, is een linkse krant.
  Waarom reageren hier zoveel rechtse populisten.

  http://www.mediacourant.nl/2015/02/rtl-4-baas-erland-galjaard-anti-wilders-en-pro-pvda/

 7. Anoniem

  Waarom reageren hier zoveel VVDers

  http://www.mediacourant.nl/2015/02/rtl-4-baas-erland-galjaard-anti-wilders-en-pro-pvda/

 8. Erik

  ROT op met die vluchtelingen. Vluchtelingen ? Gelukzoekers.

 9. Mediaprak

  Goed dat zowel RTL(Tan) als de NPO(Pauw) aandacht vragen aan dit probleem. Als de ‘volksverhuizing’ voor PM Cameron reden is om dit te benoemen als de grootste crisis in Europa sinds WO2. Tan is ‘abassadeur’ van het Rode Kruis en kan samen met deze organisatie helpen met fondsen verwerven voor een betere en humantiare opvang van vluchtelingen in Turkije, Griekenland en Bulgarije. Van Pauw kan je een programma met deskundigen, politici verwachten over de oorzaak en gevolg (voor Nederland) op de vluchtelingenstroom. Beide programma’s op verschillende dagen. Dus wie zijn/haar oven wil sluiten voor dit enorm menselijk drama. Vooringenomen is, een (negatief) onderscheid wil maken tussen vluchtelingen, of TV toch vooral ziet als vermaakfabriek. Kijk dan naar een andere zender en hou dan je ‘mening’ voor je. Een beetje respect kan geen kwaad.

 10. Henkie

  Vluchtelingen? Die mensen die in Hongarije roepen dat ze naar Duitsland willen? Die mensen die hun vrouw en kind de rails op gooien omdat ze het zo verschrikkelijk vinden in veilig Hongarije? Kom op zeg! Ze zijn niet gevlucht voor de oorlog, maar voor het geld!

  Daarnaast is bekendgemaakt dat IS al 4000 ‘gunmen’ in de EU heeft zitten. Gesmokkeld onder de vluchtelingen. Is dat wat Wilders hoorde bij Stiekem?

  http://www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees

 11. Henkie

  Verwende nesten zijn het, die vluchtelingen in treinen in Boedapest.

 12. Koen

  De gutmensch staat te popelen om te laten zien hoe goed ze zijn en hoe slecht andersdenkende zijn. Ze zijn hun vingers al aan het trainen om straks met opgeheven vingertje iedereen de les te lezen die kritisch is over hun kom-allemaal-maar-binnen gedachtegoed! #IkZoekffEenTeiltje

 13. Koen

  Hoeveel van die moralistisch verheven gutmenschen zijn zelf bereid asielzoekers in huis te nemen?

 14. lvs2015

  @Huib Precies. Het is weer een heerlijke handjeklap achter de schermen om het in hun ogen de domme tv massa heerlijk in te pakken met opgevoerde en betaalde gasten danwel BNers om vooral te benadrukken dat de mensen thuis nu echt geld moeten geven want het is zo hard nodig uiteraard ondersteund met allerlei in elkaar geflanste medelij opwekkende filmpjes en waar vooral de dood van dat hele kleine Turkse jongetje op het strand naar alle waarschijnlijkheid een centrale rol in gaat spelen. M.a.w. net zo als met Serious Request moet het leed uitgemolken en verkocht gaan worden aan de massa thuis die tv kijkt, alsof die het zelf al niet moeilijk genoeg hebben in deze economische tijd van ontslagen en het downsizen van bedrijven. Walgelijk.

 15. Simona

  Ga naar geen 1 van 2 kijken, kijk zelfs geen journaal meer ! Zoek wel wat op Netflix.

 16. Erik

  @Mediaprak: ach, we gaan AAN het probleem wat vragen ? Benieuwd wat het probleem gaat antwoorden. Er is geen probleem, alleen maar een oplossing:
  grenzen dicht.

 17. Ronald

  Emo-tv: het moment uitmelken voor publiciteit, kijkcijfers en “kijk mij toch eens meelevend zijn”. Je moet wel van ze houden…
  Zouden ze nu ook een paar ton van hun salaris overmaken naar charity organisaties?
  Je weet wel, woord bij daad voegen.

 18. Lies

  Prima, goedbedoeld. Ik heb Jeroen Pauw hoog zitten, maar even realistisch knappe krullenbol? Wie zijn pakje aan is dit?

 19. Youp Vh Hek

  Zum kotzen al die BN Gutmenschen die met hun absurd hoge salarissen
  uit publieke middelen pleiten voor facilitering van laag drempelige massa immigratie uit Afrika en het Midden Oosten naar Europa. Op een modaal salaris
  zetten die gasten en het surplus gebruiken voor financiering opvang +
  immigranten plaatsen in hun ruim bemeten stulpjes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.