Dionne Stax kreeg applaus na Charlie Hebdo-uitzending

Dionne Stax kon rekenen op een stevig applaus van haar collega’s na afloop van de lange Charlie Hebdo-uitzending van de NOS. Dat vertelt de presentatrice in Avrobode. Stax had in januari dienst toen de aanslag in Parijs plaatsvond. “Toen rond half 12 ’s middags dat nieuws bij ons binnenkwam, dacht ik: oké Stax, nu moet je. Ik ging de studio in en was meteen gefocust. Ik had geen tijd om gespannen of onzeker te zijn. Hoewel ik het soms lastig vond de tijd te vullen, merkte ik dat improviseren mij lag.

Het werd een lange, historische uitzending. “Ik weet nog dat ik na afloop de studio uitliep en collega’s stonden te applaudisseren. Toen besefte ik: wow, dit was mijn eerste grote improvisatie-uitzending.

Twee dagen later mocht ze weer. “Met die gijzeling in een Joodse supermarkt in Parijs.

Sinds kort doet Stax ook avonduitzendingen van de NOS, behalve die van acht uur. “Het leuke daarvan is dat er meer ruimte is voor verdieping.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen