Netflix nu even duur als Videoland: 10 euro per maand

Het standaardabonnement van Netflix wordt even duur als dat van zijn Nederlandse tegenhanger Videoland Unlimited: 10 euro per maand. Dat heeft de Amerikaanse videoreus vandaag bekendgemaakt. Bij de start in 2013 kostte Netflix 8 euro per maand, vorig jaar steeg dat naar 9 euro en nu zijn de kosten 10 euro. Dat is dus 120 euro per jaar. “Even duur als Videoland, alleen daar kun je met vier tegelijk kijken“, zegt een woordvoerster van RTL, dat de eigenaar is Videoland.

Bij het standaardabonnement van Netflix kun je met twee schermen tegelijk kijken. Netflix biedt nog twee andere abonnementen: basic voor 8 euro per maand (één scherm) en premium voor 12 euro per maand (vier schermen).

Netflix, bekend van series als House of Cards en Orange is the New Black, heeft naar verluidt meer dan een miljoen abonnees in Nederland. Videoland Unlimited is een stuk kleiner.

Netflix en Videoland concurreren met elkaar om content. Zo is het eerste seizoen van Broadchurch te zien via Netflix en het tweede seizoen via Videoland Unlimited.

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen