Matthijs van Nieuwkerk vindt exit Zwarte Piet prima

Matthijs van Nieuwkerk heeft er geen moeite mee als Zwarte Piet wordt afgeschaft. Dat heeft de VARA-ster laten weten in de talkshow van Eva Jinek. Het VN-Comité voor de Uitbanning van Rassendiscriminatie vindt dat Nederland ervoor moet zorgen dat Zwarte Piet verandert en dat vindt Van Nieuwkerk prima. “De tendens is dat steeds meer mensen zich ergeren aan Zwarte Piet en het stereotype. Als dat er steeds meer worden, waarom zou je er niet naar luisteren?

Veel mensen vinden dat het afschaffen van Zwarte Piet het Sinterklaasfeest zou verpesten, maar daar is Van Nieuwkerk het niet mee eens. “Als het feest door kan gaan en mensen vinden op een andere manier met een iets andere Piet de lol net zo groot… Kom op, zou ik zeggen.”

Volgens de VN wordt Zwarte Piet door veel mensen van Afrikaanse afkomst ervaren als een overblijfsel van slavernij. “Ik ben blij dat de VN zich in de eerste plaats concentreert op Zwarte Piet in plaats van op mini-probleempjes als bootvluchtelingen en oorlog”, zegt collega-BN’er Henk Westbroek op Twitter.

Leon de Winter heeft zijn sterke twijfels bij het VN-rapport. “Vluchtelingen zullen Nederland, dat volgens de VN een racistisch land is dat een godheid aanbidt die Zwarte Piet heet, nu vermijden, toch?

Ook Olav Mol ergert zich. “Laat de VN zich even lekker met echte belangrijke dingen bezighouden dan met ons puur Nederlandse kinderfeest zeg, nonsens!!!!”

Frans Weisglas heeft een soortgelijke mening. “De Verenigde Naties die ons vertellen dat Zwarte Piet anders moet; laten ze de grote problemen in de wereld helpen oplossen. Dit is ridicuul.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen