Jan Kooijman kraakt Twitter volledig af

Geplaatst op do 27 aug 2015 om 14:30

Foto: RTLJan Kooijman is helemaal klaar met het sociale medium Twitter. Dat heeft de RTL 5-presentator bekendgemaakt op Radio 538. Kooijman vindt het maar een zuur platform. “Ik vind dat Twitter een beetje op is. Ik merk gewoon dat ik het zelf minder gebruik en ik er minder op lees. En wat ik er op lees, zijn eigenlijk alleen de nieuwsdingen. Ik lees dan dingen van Amerikaanse tennissites en kranten. Maar ik merk dat ik gewone mensen bijna niet meer lees en niet meer wil lezen“, briest hij.

Dat is niet zonder reden. “Ik vind mensen nogal zurig op Twitter momenteel“, zegt hij. “Ik denk dat mensen het moeilijk vinden om in 140 tekens te zeggen wat ze voelen en dan wordt het automatisch kort door de bocht. Bij Instagram en Facebook kun je beter uitleggen wat je bedoelt.

Kooijman heeft wel een idee waar het afzeikerige karakter van Twitter vandaan komt. “Omdat iedereen op Twitter het allergrappigst, scherpzinnig en rap van tong wil zijn. Iedereen wil cabaretier zijn op Twitter.

Overigens stopt de beroemdheid niet met twitteren. “Ik stop er niet mee. Ik vind het veel te handig om te gebruiken. Ik vind het zelf ook nog leuk om tweets te plaatsen, dat doe ik ook nog vaak. Maar ik lees niet alles meer. Ik ben er een beetje klaar mee.”

Ik vind van de nieuwe media Instagram het leukst. Het is vrolijk en de mensen zijn positief.”
16 Reacties op “Jan Kooijman kraakt Twitter volledig af”


 1. RT

  Tja ieder zijn of haar sociale media. Ik vind Facebook een onoverzichtelijke reclamezuil geworden met winacties hier en daar. Plus alle updates een moeders kind. Nu eet mijn kind een appel. Nu heeft ze hoofdpijn. Treurig. Ik hou het voorlopig vooral bij twitter.

 2. Tante Corry

  Een groot denker is het niet, maar wat een heerlijk lijf. Wellicht kan hij binnenkort eens wat van zijn kostbare hersencapaciteit vrijmaken om zijn heerlijke harige kont op mijn gezicht te manoeuvreren, dat moet zelfs hem nog wel lukken. Wat een enorm genot zou dat zijn, voor beiden overigens.

 3. Anoniem

  Dat geneuzel over positieviteit altijd maar. Dat moet het altijd maar zijn, zeker bij die hele RTL/SBS kliek. Dan kijk je gewoon niet verder dan je neus lang is, lach je alle dingen die belangrijker zijn het leven maar weg. In politiek Den Haag en zeker bij de VVD hebben ze daar ook een handje van, om alles maar weg te lachen en andere maar op te dringen om vooral positief te blijven. We moeten allemaal zoals Mark Rutte en cs. worden zeker. Dankje de koekoek.

 4. Marcel

  Zit wat in Anonymous en erg tekenend. En over Twitter, Gordon b.v. is er helemaal mee gestopt al zijn er via zijn account nu alleen maar retweets te zien als zijn naam weer ergens opduikt. Maar betwijfel hij daar zelf nog voor verantwoordelijk is. Best jammer, ik mocht zijn tweets graag lezen. Gewoon doorgaan, en al die zure berichten niet lezen. Stoppen met Twitter is de weg kiezen van de minste weerstand.

 5. NoName

  Eens met Anonymous 14:48. Wmb is het tijd voor dislike-buttons op Facebook en Instagram, zodat je beide kanten ziet.

 6. Anoniem

  Ik Twitter nooit en lees ook geen Twitter, nu mis ik zeker alle nieuws.

 7. Gay Smurf

  I love Twitter. Facebook is inderdaad vooral moeders en grootmoeders die over kinderen zeuren en Instagram boeit me ook niet. Zure mensen heb je overal, dus ook op Twitter. Gewoon negeren.

 8. Anoniem

  Als je het niet in 140 tekens kwijt kunt, maak je gewoon 2 berichtjes. Simpel.

 9. LD

  Dan komt Jan zeker nooit op MC???

 10. lvs2015

  Heerlijk weet een zoveelste drogreden van een BNér die gewoon groot is geworden door het social media medium en nu de snabbels in allerlei realityshows waarin hij betaalt in is te zien blijven komen,mijnheertje de voormalige Scapino balletdanser uit Rotterdam plotseling dat zelfde sociale medium waardoor hij groot werd en zelf veevuldig gebruik van maakte is nu te min? OF…of…is het eerder dat ‘pretty boy’Jan Kooiman door zijn optredens in allerlei betaalde realityshows of praatprogramma’s waarin hij ‘zomaar'(riiiiiight=gewoon snabbel) langskomt om te praten zoveel haatreacties krijgt op zijn persoontje dat hij daarom zegt klaar te zijn met Twitter/social medium? Ik weet bijna zeker dat het laatste de ware reden is!

 11. Aart

  Twitter tja …………….afvoerputje dat weer wel.

  Men moet er bij twitter maar eerst eens voor zorgen dat er geen nepaccounts meer aangemaakt kunnen worden op naam van, bijvoorbeeld BN’ers of andere (onbekende) Nederlanders. Geldt overigens ook voor en in het buitenland.

  En wat Jan Kooijman zegt: “Ik vind mensen nogal zurig op Twitter momenteel“ dat is toch niet alleen op Twitter het geval, Jan. Of vergis ik mij nu.

 12. Mevrouw ter Vis

  Wat een gladde aal.

 13. Pipi Tenenkaas

  Ik vind het zo’n vervelend ding inmiddels – de vuilnisbak. Alleen al die zure lucht die er uit komt als de deksel opengaat. Tegenwoordig gooi ik er alleen nog maar wat in en haal er gewoon niks meer uit. Behalve als ik er zin in heb.

 14. Vinn

  Ik vind alleen instagram nog leuk.. Facebook is teveel van alles. Fotos, games, reclames en maar weinig statussen.
  Twitter is gewoon uit, net als hyves. Het komt en gaat.

 15. Anoniem

  Ik gebruik twitter alleen als ik iemand van een bedrijf wil spreken en niet een uur aan de telefoon wil wachten.
  Stuur ern bericht en binnen 5 minuten heb je antwoord.
  Daar is twitter handig voor.

 16. Jean Paul

  Ik vind, dus daarom is het zo.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.