Jan Kooijman kraakt Twitter volledig af

Foto: RTLJan Kooijman is helemaal klaar met het sociale medium Twitter. Dat heeft de RTL 5-presentator bekendgemaakt op Radio 538. Kooijman vindt het maar een zuur platform. “Ik vind dat Twitter een beetje op is. Ik merk gewoon dat ik het zelf minder gebruik en ik er minder op lees. En wat ik er op lees, zijn eigenlijk alleen de nieuwsdingen. Ik lees dan dingen van Amerikaanse tennissites en kranten. Maar ik merk dat ik gewone mensen bijna niet meer lees en niet meer wil lezen“, briest hij.

Dat is niet zonder reden. “Ik vind mensen nogal zurig op Twitter momenteel“, zegt hij. “Ik denk dat mensen het moeilijk vinden om in 140 tekens te zeggen wat ze voelen en dan wordt het automatisch kort door de bocht. Bij Instagram en Facebook kun je beter uitleggen wat je bedoelt.

Kooijman heeft wel een idee waar het afzeikerige karakter van Twitter vandaan komt. “Omdat iedereen op Twitter het allergrappigst, scherpzinnig en rap van tong wil zijn. Iedereen wil cabaretier zijn op Twitter.

Overigens stopt de beroemdheid niet met twitteren. “Ik stop er niet mee. Ik vind het veel te handig om te gebruiken. Ik vind het zelf ook nog leuk om tweets te plaatsen, dat doe ik ook nog vaak. Maar ik lees niet alles meer. Ik ben er een beetje klaar mee.”

Ik vind van de nieuwe media Instagram het leukst. Het is vrolijk en de mensen zijn positief.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen