‘Coen & Sander meer Boulevard, Frank meer MBH’

3FM-middag-dj Frank van der Lende is veel minder op glitter en glamour gericht dan zijn voorgangers Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Dat vertelt hij zelf in een interview met Het Parool. Van der Lende belt bijvoorbeeld graag een man die kunstgebitten verzamelt. “Oprecht geïnteresseerd, op zoek naar het verhaal. En dat is een ander soort verhalen dan die Coen en Sander opzochten. Je zou kunnen zeggen dat zij meer RTL Boulevard waren en ik meer Man bijt hond“, zegt hij.

Hij moet de middag van 3FM ‘jonger en alternatiever’ maken dan het was onder Coen en Sander. Dat lukt hem aardig. “Ik heb geen standaard radiostem, je hoort geen dj, maar je hoort mij. En ik leg er veel van mezelf in. Je krijgt veel Frank, dat moet je maar net leuk vinden.

Uiteindelijk gaat het om de muziek, benadrukt Van der Lende. “We willen ons echt onderscheiden met het draaien van nieuwe muziek. De focus in mijn programma ligt vergeleken met de Coen & Sander Show ook meer bij muziek.

Vooral op het gebied van rock zijn we voorlopers, dat lukt goed.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen