Catherine Keyl luidt noodklok: ‘Grenzen dicht!’

Foto: Roy BeuskerCatherine Keyl denkt dat het tijd is om de grenzen van Europa te sluiten. Dat zei de presentatrice maandagochtend in het Radio 1-programma De Ochtend. Tienduizenden Afrikaanse vluchtelingen bestormen Europa in de hoop op een beter bestaan. “Ik denk dat het de nieuwe oorlog is waar we mee bezig zijn. Ik denk dat we ons dat helemaal niet realiseren. Deze vluchtelingenstroom gaat natuurlijk niet stoppen, dat is duidelijk. Zeker niet als we blijven reageren zoals we nu doen.

Europa reageert verkeerd, waarschuwt Keyl. “Namelijk: we doen onze oren en ogen dicht en zien wel hoe het afloopt. Zo hebben we andere problemen in het verleden ook behandeld en we weten hoe die zijn afgelopen, dus dat is niet handig.”

Keyl heeft de oplossing. “Ik denk dat we gewoon met z’n allen tot een beslissing moeten komen, namelijk dat Europa gewoon dicht moet voor die enorme hoeveelheid vluchtelingen, want onze hele sociale bestel staat op kraken.”

De huidige situatie is volgens haar niet houdbaar. “Als ik lees dat een heel groot deel van de bijstandskeringen worden opgeëist door Somaliërs, denk ik: jongens, wij hebben hartstikke hard gewerkt om bijstandsuitkeringen te krijgen voor Nederlanders die geen werk meer kunnen krijgen, waarom moeten we gaan betalen voor Somaliërs, die wel 10.000 euro hebben om hier naartoe te komen?

Dat gaat niet werken. Dat gaat niemand accepteren. Dat moeten politici realiseren. We moeten beslissingen nemen, maar dat doen ze niet. Het is net als met Griekenland: we stellen het uit totdat het een gezwel is, dat niet in de hand te houden is.”

Wij kunnen het probleem niet oplossen voor die mensen. Dit moet in Afrika worden opgelost, niet hier.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen