Wilfred met RTL in conclaaf over uitzendtijd Tour-show

Foto: RTLWilfred Genee was niet zo blij met de keuze van RTL 7 om zijn dagelijkse talkshow Tour Du Jour deze zomer uit te zenden op prime time. Dat bekent de presentator vandaag in de Volkskrant. Genee had Tour Du Jour liever niet om half negen, maar om half elf op de buis geknald. “Ik had graag later gezeten dan nu het schema is, om half elf in plaats van half negen. Dan is het al bijna donker, dat gaf bij Mart altijd zo’n intiem sfeertje. Het gat met Studio Tour was ook groter geweest.

Studio Tour is het concurrerende programma van de NOS, dat tijdens de Tour de France van 19.00 tot 20.00 uur te zien zal zijn op NPO 1. Tour Du Jour volgt slechts een half uur later. “Maar alle knappe koppen bij RTL verzekerden me dat half negen het beste tijdstip was. Dan trek je de meeste kijkers.”

Genee heeft zich bij de programmatische keuze van RTL neergelegd. “Ik heb mijn bezwaren maar opgegeven, ik ben een heel meegaande jongen.”

Gert van ’t Hof van Studio Tour is wél blij met zijn uitzendtijd. “Willen we de emotie van het moment pakken, is tussen zeven en acht uur ’s avonds toch echt het beste tijdstip. Het is sowieso een mooi uur voor tv, het slot van De Wereld Draait Door. We kunnen nu ook jonge kijkers bedienen.”

Dat Tour Du Jour na ons zit, houdt me echt niet bezig. Het worden twee totaal andere programma’s.”

Zowel Studio Tour als Tour Du Jour gaan vrijdag in première.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen