‘Twee ton om Boer Zoekt Vrouw groen licht te geven’

Foto: KROHet Financieele Dagblad begrijpt niet dat KRO-NCRV-baas Taco Rijssemus zo halsstarrig vasthoudt aan zijn salarisverhoging, terwijl zijn personeel moet bloeden. Dat stelt de krant in zijn rubriek Maaiveld. Volgens het FD kan Rijssemus ook zonder extra salaris dik tevreden zijn. “Maaiveld zal het nooit begrijpen. Je verdient €166.175 per jaar (exclusief €26.769 beloning op termijn) en hoeft niet veel meer te doen dan te besluiten of Boer zoekt vrouw nog een jaartje meekan.

Een slimme bestuurder met zo’n salaris zorgt dat zijn positie niet gaat wankelen, aldus FD. “Maandelijks incasseren dat salaris, wegblijven uit de bedrijfskantine en verder vooral niet opvallen, zou je zeggen. Maar Rijssemus weigert halsstarrig zijn extra beloning in te leveren.”

Het is immers conform de wet en de toezichthouder heeft het goedgekeurd, redeneert Rijssemus. “Het mag, dus we doen het. ABN-bankiers besloten tenminste nog na alle maatschappelijk onrust hun salarisverhoging niet te accepteren.”

Het personeel van KRO-NCRV riep Rijssemus op om afstand te doen van zijn salarisverhoging. Terwijl de omroepbobo graaide, zette KRO-NCRV 18 van zijn 50 journalisten op straat.

Lees het hele opiniërende artikel van FD online.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen