Sylvana: ‘Kindertraditie aanpassen kan dus wél!’

Foto: Jean Pierre HeijmansTafeldamediva Sylvana Simons, die sinds haar aanval op Martin Šimek in De Wereld Draait Door niet meer te stoppen is als racisme-bestrijder, vindt het opvallend dat het afschaffen van traktaties op school wél een traditie is die zonder poeha afgeschaft kan worden. Dat zegt ze op Twitter. Simons verwijst naar de discussie over Zwarte Piet, die niet afgeschaft is. “Tradities aanpassen waar kinderen bij betrokken zijn gaat soms geruisloos en zonder gedoe…“, merkt de presentatrice op.

De tv-ster linkt naar een artikel in De Telegraaf, die schrijft dat steeds meer basisscholen in de provincie traktaties door jarige leerlingen afschaffen, omdat ze vaak ongezond zijn.

In de Zwarte Pietendiscussie wordt vaak als tegenargument voor het afschaffen van Zwarte Piet gebruikt dat het een traditie is. Simons lijkt te concluderen dat men in sommige gevallen kennelijk geen moeite heeft met het afschaffen van tradities.

De opmerking van Simons dat het aanpassen van kindertradities soms ook geruisloos kan, leverde haar een aantal reacties op van haar volgers, zoals: “Maar niet als de verandering door donkere mensen gevraagd wordt. De verandering is het probleem niet.”

Simons was eerder dit jaar te gast in De Wereld Draait Door om te praten over racisme in Nederland.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen