NOS- en RTL-sterren ergeren zich aan Humberto Tan

Foto: RTLDe kritiek van Humberto Tan dat de NOS en RTL maandagochtend niet zouden hebben bericht over de dood van de Arubaanse Mitch Henriquez door politiegeweld, is niet in goede aarde gevallen bij prominenten van de NOS en RTL. Dat is te volgen op Twitter. NOS-verslaggever Xander van der Wulp was niet gediend van het commentaar van Tan. “Heb je 20u Journaal en RTL Nieuws gemist?“, zei hij. Waaraan RTL-coryfee Frits Wester toevoegde: “Ja wel opletten Humberto.

Simone Weimans, die de dagdienst had bij de NOS, ergerde zich ook al aan Tan. “Onzin, we melden dit al de hele ochtend in het Journaal.

Tan tweette om negen uur ’s ochtends ‘Heel raar: als arrestant in USA overlijdt kort na arrestatie dan is dat TV nieuws in NL, maar als man in NL overlijdt is dat geen tv-nieuws’, waarmee hij impliceerde dat NOS en RTL de politie in bescherming nemen.

De RTL Late Night-ster heeft gereageerd op de kritiek van zijn nieuwscollega’s. “Mijn tweet was van 08.00 ’s ochtends mannen!! Toen geen nieuws en gelukkig nu wél“, aldus de presentator.

De tweet van Tan dat het ’s ochtends vroeg geen tv-nieuws was ‘ondanks onderzoek Rijksrecherche’ valt ook niet in goede aarde bij de journalisten.

We kregen zondagavond beelden aangeboden. Bellen en checken lukte pas vanaf maandagochtend“, aldus Half Acht-coryfee Antoin Peeters.

Wouke van Scherrenburg, vaste gast van Tan, neemt het op voor NOS en RTL. “Intensief checken is een must voor nieuwsmedia lijkt me.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen