‘Jan Mulder verdient 750.000 euro met column’

Jan Mulder verzilvert zijn populariteit in Vlaanderen. Hij gaat in drie jaar tijd 750.000 euro verdienen aan een wekelijkse column in Het Laatste Nieuws. Dat heeft zakenblad Quote ontdekt. Mulder schreef al een column voor concurrent Het Nieuwsblad, maar die leverde slechts 500 euro per column op. Toen Het Laatste Nieuws hem een florissanter contract aanbood, heeft hij beide partijen tegen elkaar op laten bieden. “Ik ga er inderdaad flink op vooruit“, reageert hij.

Of het salaris van 750.000 euro klopt, wil Mulder niet zeggen. “Tja, daar ga ik verder niet op in.”

Mulder heeft zijn lucratieve transfer naar eigen zeggen vooral te danken aan zijn Vlaamse tv-optredens tijdens het WK in Brazilië. “Sinds vorig jaar ben ik niet meer Jan Mulder de columnist, maar Jan Mulder het merk.”

Zo’n overstap naar een rivaliserende persgroep is natuurlijk moeilijk. Ik begrijp dat ik een aantal trouwe lezers van het Nieuwsblad tegen de borst stuit. Maar je moet ook aan jezelf denken.”

Ik heb in het verleden wel eens schrijnende toestanden meegemaakt, waarbij columnisten zonder pardon op straat werden gezet. Dat laat ik mij niet gebeuren, daarom kon ik eigenlijk niet om dit aanbod heen.”

Omgerekend krijgt Mulder 5.200 euro per column. Dat is meer dan tien keer zo veel als hij voorheen verdiende.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen