Jack van Gelder: ‘Wordt niet leuker bij de NOS’

Jack van Gelder vindt het erg jammer dat de NOS ook de rechten van de Olympische Spelen kwijtraakt. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard. Na het verlies van de Eredivisie, dat nu weliswaar in sublicentie terug is bij de NOS, en de Champions League, is dit de volgende klap voor de publieke omroep. “Natuurlijk is dat een dreun. We hebben altijd de Olympische Spelen gehad. Ik was compleet verbaasd en met mij de hele NOS. Het is een enorme tetter“, aldus de tv-ster.

Vlak nadat de megadeal tussen het IOC en Eurosport bekend werd, riep de NOS het personeel bij elkaar. “Dat is normaal als we rechten binnenhalen of er iets anders gebeurt op dit gebied. Dat hebben we ook meegemaakt met het verliezen van de Champions League of het binnenhalen van de Eredivisie. Dan wordt iedereen geïnformeerd.”

Men is er bij de NOS erg van geschrokken, aldus Van Gelder. “Er schijnt door Discovery een aanmerkelijk hoger bedrag geboden te zijn, dat de EBU nooit zou kunnen dichten. Vandaar dat men heeft gekozen voor Eurosport.”

Er blijft steeds minder over bij de NOS. “We zijn nog lang niet alles kwijt, maar dit is wel een groot evenement waar je je merk aan kunt ophangen en waarmee je je kunt profileren. Dat krijgt zijn weerslag.”

Er is genoeg te doen, maar het wordt er niet leuker op. De Champions League en de Olympische Spelen is de slagroom op de taart.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen