‘Grote kans dat Olympische Spelen deels bij NOS blijft’

Camiel Eurlings, hoofd communicatie van het Internationaal Olympisch Comité, denkt dat de NOS veel kans maakt om de Olympische Spelen deels te kunnen blijven uitzenden. Dat zegt hij op de NOS-site. Discovery Communications, het moederbedrijf van Eurosport, heeft voor heel Europa de tv-rechten gekocht. Tot nu toe waren die in ons land in handen van de NOS. “Discovery heeft aangegeven dat het in veel Europese landen tot ‘sublicense agreements’ wil komen“, zegt Eurlings.

Eurlings: “Dat betekent dat er kansen zat zijn, ook voor de NOS, om een behoorlijk deel van de olympische sporten uit te zenden. Dat gaat dan niet alleen om samenvattingen, maar ook om live-uitzendingen van sporten die in Nederland belangrijk zijn.

De NOS vindt dat IOC voor het grote geld heeft gekozen in plaats van het belang van de kijker, maar dat weerspreekt Eurlings. “Er is nu ongeveer 10 procent meer betaald dan bij de vorige Olympische Spelen. Dat is een kleine verhoging vergeleken met de verhogingen voor de rechten bij bijvoorbeeld het eredivisievoetbal.

De belangrijkste reden om voor Discovery te gaan, zijn hun digitale ambities. “Daar willen ze veel investeren in digitale media, zoals iPads en iPhones. Discovery wil daarin baanbrekend zijn en dat is iets waar het IOC ook mee aan de slag wil.

Eurlings belooft dat de Olympische Spelen niet achter de decoder zal verdwijnen. Eurosport moet in elk geval 200 uur live uitzenden.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen