Paul de Leeuw: ‘Trijntje niet gedreven genoeg’

Foto: RVDAPaul de Leeuw vond Trijntje Oosterhuis niet gedreven genoeg als Songfestival-inzending. Dat heeft de tv-ster gezegd op 3FM. De Leeuw vindt het jammer. “Ik denk dat het belangrijk is dat je iemand stuurt die zelf singer-songwriter is. Je zag aan Anouk en The Common Linnets dat ze iets te winnen hebben. Ze wilden hun muziek, hun idee Europa in slingeren. Trijntje is een heel goede zangeres, maar ik vond het een beetje raar dat ze zei: ‘We hebben nog een nummertje op de plank liggen.’”

Die uitspraak vond De Leeuw al verdacht. “Waarom lag het al zo lang op de plank? Misschien omdat het net niet goed genoeg was.”

Het nummer Walk Along van Oosterhuis was geschreven door Anouk, en niet door Trijntje. “Volgens mij moet je echt iets meer gedreven mensen hebben die in de muziek van zichzelf geloven. Niets ten nadele van Trijntje, maar ik denk dat zij het meer deed omdat ze het leuk vond en om haar cd te promoten.”

Verder vond hij Oosterhuis ook erg slordig in de voorbereiding. “Voordat je begint moet je al een jurk hebben uitgekozen.”

De Leeuw heeft een tip voor volgend jaar: Michael Prins. “Die cd van hem is fantastisch.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen