NOS zet Elshoff op allerlaatste Champions League-duel

Vlak voordat de Champions League naar SBS 6 verhuist, maakt Jeroen Elshoff op zaterdag 6 juni zijn debuut als de commentator van de finale van het Europese voetbaltoernooi. Dat heeft de NOS vandaag laten weten. Het is een verrassing dat Elshoff de finale tussen voetbalgrootmachten FC Barcelona en Juventus mag becommentariëren. De afgelopen jaren werden de finales van de Champions League verdeeld tussen de bekende commentatoren Jeroen Gruter en Frank Snoeks.

De 38-jarige Elshoff is sinds 1 augustus 2008 als voetbalcommentator in dienst van de NOS. Behalve Eredivisie- en Champions League-wedstrijden, staan op zijn cv ook de wereldkampioenschappen voetbal van 2010 en 2014 en het EK voetbal van 2012.

Aan het begin van dit voetbalseizoen werd Elshoff toegevoegd aan de poule van vaste commentatoren van het Nederlands elftal, die tot dat moment bestond uit Frank Snoeks en Jeroen Grueter.

Zijn eerste duel van Oranje, de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Kazachstan, becommentarieerde hij op 10 oktober 2014.

De presentatie van de Champions League-finale in het Olympiastadion in Berlijn is op 6 juni in handen van Jack van Gelder. In studio krijgt hij gezelschap van analisten Co Adriaanse en Youri Mulder, terwijl Tom Egbers aan de rand van het veld in Berlijn wordt geflankeerd door Bert van Marwijk.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen