Nieuwsuur informeert kijker via Whatsapp

Foto: NTRNieuwsuur introduceert een nieuw middel om mensen te informeren over het programma. Naast de app, is er nu ook de mogelijkheid om via berichtendienst WhatsApp informatie en updates over de inhoud van het programma te ontvangen. Dat meldt de NOS vandaag. “Wie zich inschrijft voor Nieuwsuur-updates via WhatsApp, krijgt bijvoorbeeld direct op zijn telefoon te zien welk onderwerp die avond door de redactie wordt getipt“, legt een woordvoerder van de omroep vandaag uit.

WhatsApp blijkt in toenemende mate meer dan alleen een sms-dienst te zijn, stelt Nieuwsuur. “De dienst wordt steeds meer zelf een bron voor informatie. Zo zorgen links naar artikelen via WhatsApp voor een groeiend aantal bezoekers van veel nieuwssites.”

Met de proef wil Nieuwsuur daar op inspelen. “Gebruikers kunnen de WhatsApp-berichten delen met hun eigen contacten, waardoor de Nieuwsuur-content breder verspreid wordt”.

De WhatsApp-service is kosteloos. Vóór 8 uur ’s ochtends en na 23 uur ’s avonds zullen geen berichten worden gestuurd. Wie zich inschrijft, krijgt maximaal drie berichten per dag.

Aanmelden kan door het nummer 06 2934 7278 toe te voegen aan de lijst met contactpersonen. “Stuur Nieuwsuur vervolgens een bericht via WhatsApp met de tekst AAN. Daarna ontvangt u een bericht ter bevestiging.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen