Nieuwe bezetting voor Dit Was Het Nieuws

Geplaatst op Sun 03 May 2015 om 12:01

De satirische RTL 4-show Dit Was Het Nieuws met Harm Edens gaat door met twee nieuwe teamcaptains. Voortaan zijn cabaretiers Martijn Koning en Daniël Arends te zien aan zijn zijde. Dat heeft een woordvoerder van het programma vandaag bekendgemaakt. Koning en Arends treden in de voetsporen van Raoul Heertje en Thomas Acda, die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Gespreksleider Edens blijft, net als de twee eindredacteuren, gewoon aan het programma verbonden.

Koning maakt al jaren onderdeel uit van de Comedytrain. Ook was hij te zien in de NPO 1-show Cojones. Hij deed mee om bekender te worden. “Ik wil graag doen wat ik wil. En als je bekend bent, is de kans groter dat je kunt doen wat je wilt.”

Televisie heeft een enorm effect. Ik zat één keer bij Pauw & Witteman en mijn tournee was meteen uitverkocht”, zei hij eerder.

Arends is ook al meer dan tien jaar lid van de Comedytrain. Hij speelde onder meer in de bioscoopfilm Bro’s before ho’s.

Dit Was Het Nieuws begint in het najaar weer op RTL 4.
26 Reacties op “Nieuwe bezetting voor Dit Was Het Nieuws”


 1. rgi

  Sja…

 2. Miskleun

  Martijn Koning totaal niet grappig en werd door Pauw al naar enkele
  afleveringen aan de kant gezet.

 3. Rupke

  Goed nieuws!

 4. Pia

  Oh dit is wel leuk. Goede keuze!

 5. ph

  Twee heel vervelende, to-taal NIET LEUKE VaRAcabaretiers…..keek al niet, nu weer n goede reden!!

 6. Sven L.

  Ik had stiekem gehoopt dat Guido Weijers & JanJaap het zouden gaan doen.

  Zitten allebei toch al deels bij RTL4..

 7. Norvo

  Humor is enorm subjectief en het is heel makkelijk iemand af of aan te vallen… Maar Martijn Koning pakt op de een of andere manier totaal niet. Z’n tempo ligt te hoog waardoor grappen vaak doodslaan… Echt geen aanrader. Aan de andere kant, de echte humor bij DWHN komt van Harm Edens en de voorgeproduceerde oneliners, dus het loopt vast wel los.

 8. Anonymous

  Sven L., ik heb je telkens als jij Guido Weijers noemde gezegd dat dat niet zou gebeuren! En je uitgelegd waarom.

  Koning is een geweldenaar! Arends had ik zelf niet aan gedacht, maar lijkt mij een goede keuze.

 9. Anonymous

  Martijn Koning heeft overigens heel wat van de door Norvo aangehaalde oneliners van Edens bedacht.

 10. Arie

  Vind het geen verkeerde namen, even kijken hoe het uitpakt.

 11. RB

  Goeie namen! Dit wordt weer lachen. Ik heb DWHN gemist dit voorjaar.

 12. Norvo

  Koning heeft inderdaad meegeschreven aan DWHN, maar er is geen schaamte om toe te geven dat je beter bent in het schrijven dan brengen van die grappen. Maar ja… Ego’s, he?

 13. Matthijs

  Pfff, ego? Wat een negativisme weer. Ik luister wekelijks naar de columns van Koning en er wordt standaard stevig gelachen. Als ik elke keer zo de lachers op mijn hand kreeg zou ik niet denken dat ik niet grappig was. Maar als mensen om jouw grappen lachen zou jij blijkbaar de conclusie trekken dat je je grappen niet kunt brengen. Mss lachen ze dan bij jou om je gebrek aan inzicht of zo?

 14. Bep

  Ik ben al een poosje afgehaakt,aan alles komt een eind.

 15. Klapje Roos

  Koning mag wel uitkijken dat dat doorgesnoven drankorgel van een Javier Guzman niet aan zijn deur komt met het verwijt dat hij teamcaptain had willen worden.

 16. Roland

  @Bep

  Behalve aan jouw bijbaantje op de wallen zeker.

 17. Norvo

  Matthijs, misschien kun je Koning z’n bijdragen aan Cojones nog eens terugkijken. Hij mocht elke week een korte komisch bedoelde conference doen in de eerste reeks. Het was vooral heel erg pijnlijk stil in de zaal. Ook zijn bijdrages aan tafel in de tweede reeks waren nou niet direct een toevoeging.

 18. Matthijs

  Ik heb alle afleveringen gezien. Ik denk dat “vooral heel erg pijnlijk stil”, en met name dat “vooral”, eerder een visie is dan een feit. Het gebeurde wel, maar iedereen die voor zijn beroep met humor bezig is weet dat dat niet te voorkomen is bij actuele humor. Je hebt namelijk niet de tijd om je grappen bij grote groepen mensen te testen. Ik zie het wel goedkomen met Koning in DWHN. Juist omdat hij (n.m.m.) zo goed is in actuele humor.

 19. Norvo

  In elk geval kan een mens hem bewonderen om z’n volharding. Je moet ook zeker drie tot vijf jaar worstelen als komiek voordat je definitief je stem vindt en je een beetje goed begint te worden. Daar komt een hoop vallen, opstaan en “doodgaan” op het podium bij kijken. Laten we hopen dat ‘t publiek hem dat gunt.

 20. Matthijs

  Volharding kan hem inderdaad niet ontzegd worden. Verder is het natuurlijk een voordeel dat er voor een aflevering van DWHN 120 minuten worden opgenomen en iets van 45 worden uitgezonden. Wat dat gunnen betreft, persoonlijk gun ik het ze allebei wel. Daniël Arends vind ik leuk, maar niet altijd even leuk… maar hij kan dit wel aan denk ik. Heb jij wel eens op het podium gestaan?

 21. Balotelli

  Dit was het nieuws?
  Harm Edens?
  Twee nieuwe teamcaptains?

  Gaap!

 22. John

  Goed nieuws! En leuk dat Harm aan het programma verbonden blijft!

 23. Fatal Error

  Slecht nieuws! Ik had gehoopt dat het programma met het vertrek van die ene vetklep en die andere speknek afgelopen zou zijn. Maar nu komt er dus een Indische vetklep en een onverstaanbare speknek voor terug.

 24. Wes

  Beter was geweest dat men had besloten: Dit Was Het Nederland, tot ziens!

 25. Samuel

  Geweldig, Martijn Koning en Daniel Arends. Mijn dag kan niet meer stuk.

 26. diana

  die arends heeft een achternaam van een vogel dus die moet ik niet maar koning ja heeft ene achternaam van konign en hij is ook een koning want ik moet altijd heel hard lachren als ij grappen verteld dus zekker geoeie keus hihi

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.