Victor Reinier schrijft mee aan Flikken Rotterdam

Foto: RTLVictor Reinier schrijft mee aan Flikken Maastricht, de spin-off van zijn eigen serie Flikken Maastricht. Dat heeft de acteur laten weten op 100%NL. Voor Reinier was de aankondiging van Flikken Rotterdam gisteren geen verrassing. De acteur is ‘een tijdje geleden’ op de hoogte gesteld. “Toen ze me vroegen of ik het mee wilde gaan schrijven en ontwikkelen, dus voor mij was het niet zo’n verrassing. Ik zit nu achter mijn tikmachine en ben aan het puzzelen hoe ik aflevering één af kan krijgen.

Reinier vindt Flikken Rotterdam ‘een ongelooflijk goed idee’. “Het is natuurlijk een beproefd iets. Het lag in de lijn der verwachting dat er misschien een nieuwe stad zou komen en dat het Rotterdam is geworden, is geweldig.”

Flikken Rotterdam zal een andere look en feel krijgen dan Flikken Maastricht. “We maken er echt een aparte kleur van. Er zijn veel overeenkomsten voor de liefhebber van Flikken Maastricht, maar het wordt tegelijkertijd ook een nieuwe serie.”

Wie er in de nieuwe serie gaan spelen, is nog niet bekend. “Ik weet dat er mensen benaderd zijn. Het schrijfteam zit daar ook met smart op te wachten, zodat we ons iets meer kunnen richten op de dialogen met de acteurs.”

Het hoeven niet per se Rotterdamse acteurs te zijn. “In Maastricht hebben we niet één Maastrichtenaar. Ik zou ook geen Rotterdamse acteurs weten.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen