Ruud de Wild: ‘Het is klaar, tot ziens’

Ruud de Wild heeft donderdagavond even voor zeven uur afscheid genomen van de luisteraars van Radio 538. “Het is klaar. Tot ziens“, sprak de dj, waarna hij de plaat Kom Terug van Spinvis instartte. Dat was te horen op de radiozender. De Wild vond het een ‘gek moment’. “Het voelt als een solosprong“, zei hij. “Ik voel me in de steek gelaten, maar aan de andere kant ook sterk. Ik kwam alleen en ik ga alleen. Waar je niet aan kapot gaat, maakt je alleen sterker. Veel vragen, weinig antwoorden.

De radiomaker gaf aan bang te zijn. “Ja, ik ben bang. Bang voor de leegte en bang voor het gemis. En nee, ik begrijp er zelf ook nog niets van. Maar goed, ik heb genoeg in mijn leven meegemaakt om mijn schouders te rechten. Niet cynisch, maar wel geraakt. Ik ga hier weg als de jongen met veel liefde voor radio.

De Wild bedankte al zijn radiocollega’s, maar ook Radio 538-baas. “Voor het salaris.

Hij richtte zich ook nog tot Ivo van Breukelen, die hij liever op zijn plek had gezien dan Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. “Het was mijn grote droom om jou hier neer te zetten. Ik heb het toch geprobeerd.

Coen en Sander beginnen in september op Radio 538. Hoewel De Wild meer luisteraars trekt dan het 3FM-duo, weten zij volgens 538 beter de jonge doelgroep te bereiken.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen