Jan Slagter downloadt Homeland illegaal

Foto: Rick NederstigtOmroep MAX-baas Jan Slagter heeft de wet overtreden door illegaal de thrillerserie Homeland te downloaden. Dat heeft hij bekend op Radio 1. Homeland is in Nederland te volgen bij BNN, maar Slagter wilde niet wachten tot de omroep eindelijk weer begon met nieuwe afleveringen. “Ik ben een enorme fan van Homeland. Dat is eerst bij BNN te zien en pas veel later op Netflix. Ik heb hem illegaal ergens gedownload, want ik wilde gewoon weten hoe het afliep“, geeft de omroepbaas toe.

Slagter zal zich met de bekentenis niet populair maken in tv-land. “Ja, dat mag ik dus niet zeggen, maar daardoor kon ik het wel afzien. Ik zal het nooit meer doen.”

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het legale alternatief: Netflix. Toch vreest Slagter dat de komst van meerdere VOD-diensten, met ieder hun eigen series, illegaal downloaden in de hand werkt. “Mensen moeten echt een keuze gaan maken. Als je overal een abonnement op wil hebben, ben je straks 50 euro per maand kwijt.

In dat licht valt het nog alleszins mee wat de NPO kost, benadrukt Slagter. “Als je weet dat de NPO 6 euro per maand kost, dan zit je voor een dubbeltje op de eerste rij.”

De wens van de NPO om meer te gaan concurreren met Netflix, moet het laten varen, vindt Slagter. “De NPO denkt dat wij een tegenbewegingen moeten maken tegen Netflix en HBO. Daar gaan we nooit van winnen. We moeten onze eigen weg gaan. Als je straks al die series kan zien bij Netflix of straks bij BBC First, prima.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen