Tijl Beckand: ‘Financiële buffer belangrijk in tv-land’

Geplaatst op di 31 mrt 2015 om 9:09

Het is voor mensen die werken in de tv-wereld erg belangrijk om een financiële buffer op te bouwen. Dat vertelt Tijl Beckand, bekend van het tv-programma De Tiende Van Tijl, in een interview met TROS Kompas. Volgens Beckand biedt de tv-wereld bijzonder weinig zekerheden. “In het televisievak is het hollen of stilstaan, en zolang je succes hebt, krijg je de kans er een aantal lucratieve dingen bij te doen. Maar als het stopt in mijn vak, stopt alles“, geeft de televisiester aan.

Beckand heeft zelf de keerzijde van het tv-vak meegemaakt. “Wij gingen na tachtig goed bekeken afleveringen van De Lama’s het programma Budget TV doen, en dat flopte. Binnen twee afleveringen was er niets meer over van het succes. Niet alleen de tv-kijkers op tv bleven weg, ook de kaartverkoop in het theater stokte.

Dat was keihard, aldus Beckand. “Toen heb ik maar weer eens gemerkt dat je meerdere ijzers in het vuur moet hebben én moet beshcikken over een goede buffer.

De Tiende van Tijl is elke donderdagavond te zien op NPO 2.
2 Reacties op “Tijl Beckand: ‘Financiële buffer belangrijk in tv-land’”


  1. Hugo

    Wat is dit voor een domme open deur? Hij zegt dat je iets opzij moet leggen voor slechtere tijden. Heeft niets te maken met ” TV land ” . Geldt voor iedereen in iedere branche

  2. BRAAK

    Tijl Uilenspiegel doet van zich horen, zeikerd!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.