Linda de Mol vreest voor kijkcijferval Familie Kruys

Geplaatst op di 31 mrt 2015 om 9:45

Foto: TROSLinda de Mol vreest dat de kijkcijfers van haar komedieserie Familie Kruys gaan dalen. Dat heeft de tv-koningin laten weten aan RTL Boulevard. Familie Kruys begon zondagavond met maar liefst 2,5 miljoen kijkers, maar de pittige recensies op Twitter zijn ook De Mol niet ontgaan. “Ik las op Twitter ook wel gemengde reacties. Sommige mensen vonden het geweldig, maar er waren ook mensen die het niet zo veel aan vonden. Dan denk je: het scoorde ook om de nieuwsgierigheid“, zegt ze.

De Mol houdt rekening met veel afhakers. “Het zou zo maar kunnen dat er een aantal mensen gaan afhaken. Daar houd ik wel rekening mee. Maar dan nog: als er 1,8 miljoen overblijven, dan is het nog steeds succesvol. Dat is eng van zo gigantisch hoog beginnen. Die onzekerheid houd je toch.”

In tegenstelling tot gewoonlijk, stond De Mol maandagmorgen niet vroeg op voor de kijkcijfers. “Ik durf het bijna niet te zeggen, want normaal ben ik altijd ver voor de wekker wakker, omdat ik die cijfers wil zien, maar mijn zoon werd zondagavond 18 en dat waren we enorm aan het vieren, dus ik ben een beetje door de wekker heen geslapen.”

Uiteindelijk heeft ze pas om 8.45 uur gekeken. “En toen zag ik dat mijn telefoon ontploft was met allerlei appjes van mensen. Toen raadde ik wel een beetje dat het goed was, maar 2,5 miljoen en 2,4 miljoen had ik niet verwacht.”

Volgens De Mol kan ze haar kijkcijferzenuwen makkelijk opzij zetten voor de verjaardag van haar zoon. “Ja, dat was echt belangrijker. We zaten heel gezellig met de familie te eten. Heel modern met de ex erbij, dus de vader mijn kinderen, en zijn vriendin erbij. Alles was erbij. Dat vond ik veel belangrijker dan de start van de serie. Maar het is natuurlijk wel geweldig dat het zo goed gescoord heeft.”

Ze ontkent dat alles wat ze maakt sowieso een kijkcijferkanon wordt. “Dat lijkt zo, maar dat is echt niet zo. Ik heb echt niet de gouden formule of de toverstok waarmee het allemaal automatisch gebeurt.”
23 Reacties op “Linda de Mol vreest voor kijkcijferval Familie Kruys”


 1. Anoniem

  2,5 miljoen is ook erg hoog dan kan je bijna alleen maar dalen.

 2. Daan

  Ik denk ook dan 1.8 miljoen realistischer is en dat is inderdaad een mooi kijkcijfer.

 3. Mike

  Ik denk dat het gaat stabiliseren op 1,1 miljoen kijkers, omdat het natuurlijk wel een erg slechte serie is, maar het wel te zien is op RTL 4.

 4. Franka Visser

  Ik vind het geen slechte serie #Mike
  Ziet heerlijk weg, is humoristisch maar met onderhuids verdriet en kommer en kwel. Heerlijk! En ook goeie karakters neergezet door prima acteurs. Ik blijf kijken!

 5. Anonymous

  Als de RTL-kijkers hun laatste restje nog werkende hersencellen bij elkaar schrapen zou het inderdaad kunnen dalen.

 6. Anoniem

  Eens met Franka Visser. Het zijn veel personages en het is gewoon even wennen. Leuke tv avond gehad gisteren: Eerst Zeven zeeën (eliminatie is wel raar). Daarna Valerio Int. Toen teruggekeken Smeris, Familie Kruys en Goedenavond dames en heren. Alle 3 leuke series.

 7. erfgooier

  Rommelige serie.

 8. Frans

  Koningin schrijf je, is de Mol je sponsor?

 9. Anouk

  Nou is het wel een keer klaar hé, met dat underdog verhaal. Eerst is het van “Oh ik ben zo zenuwachtig, en onzeker…”. Nu is het weer gelul over kijkcijfers die misschien dalen.

 10. peter1

  @Franka Visser Begrijpelijk dat je blijft kijken , betere tv programmas zijn er voor jou zeker niet

 11. Peter

  Ik ben wel een beetje klaar met dat Gooise kaksfeertje waar Linda zo graag de draak mee steekt. Was leuk in Gooische vrouwen, maar nu weet ik het wel.

 12. Marc

  Ik denk dat het nog wel mee valt, er zullen een aantal kijkers afhaken, en misschien komen er aan de andere kant juist ook wel kijkers bij. Je weet het niet. 2,5 miljoen is vrij hoog, als daar ruim 2 miljoen van over blijven is dat prima.

 13. Anonymous

  Linda is zó onzeker dat ze slechts iedere keer voor 1 jaar bijtekent. Maar dan wel tot haar tachtigste. Allemaal georkestreerd om zoveel mogelijk sympathie op te wekken, Linda als kwetsbaar wezen, terwijl ze net zo snoeihard en sluw commercieel is als haar broer.

 14. Anoniem

  Goede zakenvrouw dus.

 15. Henk

  De Molletjes kennende wordt er op dit moment druk gehermonteerd waardoor alle overgebleven ziel uit het programma verdwijnt.Van een natuurlijke flow zal geen sprake meer zijn…

 16. -

  Zeikwijf

 17. Mieke

  Gaan we dit nu iedere week krijgen?

 18. Vera van Zeil

  Wat een zeikwijf. Het is het standaardriedeltje. Vóór de 1e aflevering is het wekenlang “Ik vrees voor de kijkcijfers”, in de hoop dat mensen dan gaan kijken. Als dat gelukt is wordt het “Ik vrees voor een kijkcijferval”.

  Linda, ik vrees bij elke “door jou bedachte” serie voor het eeuwige doorzichtige gejammer over kijkcijfers.

 19. anonymous

  Die cijfers gaan ook zakken, maar dat is gebruikelijk. Het publiek is nieuwsgierig naar een nieuwe serie. Bovendien werd het dermate pittig gepromoot, dat je er bijna niet omheen kon. Maar zolang deze serie na Miljoenenjacht wordt uitgezonden, zullen vast rond de 2 miljoen mensen blijven hangen.

 20. Rowana

  Superleuke serie. Geweldig verhaal met humor en geweldig geacteerd. Linda de Mol heeft zich inmiddels wel tot één van de beste Nederlandse actrices ontwikkeld.

 21. -

  @rowana muahahha grapje zeker

 22. Dean

  Ik vond het tot mijn verbazing best leuk. Had er van te voren helemaal geen verwachtingen bij, daar ik een stront hekel heb aan Gooische Vrouwen en Linda niet kan uit staan als presentatrice. Maar hier vond ik haar best meevallen. vermakelijke rustige aflevering, leuk gespeeld en best leuke humor.

  Ik denk dat ik het volgende week weer terug kijk.

  Ben wel benieuwd of dit inderdaad 2,4 miljoen kijkers blijft houden. Het is toch een heel andere serie dan Divorce & Gooische Vrouwen, al kan ik dat misschien niet helemaal beoordelen na deze eerste aflevering.

  Weet iemand trouwens of RTL bezig is met een nieuwe soortgelijke thrillerserie als Nieuwe Buren? Aangezien daar waarschijnlijk geen vervolg op komt, en die serie best goed gescoord heeft vorig jaar.

 23. Daan

  Is inderdaad een prima serie als je een LVG’* er bent.

  * = laag verstandelijk gehandicapt

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.