Jan Slagter vindt kijkcijfers Goedenavond tegenvallen

Geplaatst op di 31 mrt 2015 om 12:00

Foto: MAXJan Slagter is een beetje teleurgesteld in de kijkcijfers van Goedenavond Dames en Heren, de nieuwste dramaproductie van zijn omroep MAX. Dat laat hij weten op Twitter. Goedenavond Dames en Heren begon maandagavond laat met ruim 1,1 miljoen kijkers, terwijl voorloper Moeder Ik Wil Bij De Revue met de finale ruim 1,9 miljoen kijkers trok. “Ruim 1,1 miljoen kijkers voor Goedenavond Dames en Heren. Tevreden, maar valt me eerlijk gezegd iets tegen“, zo laat Slagter eerlijk weten.

Acteur Mike Weerts, die wél in Moeder speelde, maar niet in Goedenavond te zien is, reageert op Slagters teleurstelling. “Was prachtig! Maar je mist natuurlijk een belangrijk iemand voor de cijfers!”, grapt hij.

Dominique van der Heijde, sterverslaggever bij de NOS, heeft ook een idee waarom de cijfers wat lager uitvallen dan Slagter gehoopt had. “Tegenover het onvolprezen Nieuwsuur hè”, knipoogt ze.

Goedenavond Dames en Heren had een perfecte lead-in. Droomhuis Gezocht, ook een programma van MAX, trok direct ervoor namelijk ruim 1,9 miljoen kijkers.
20 Reacties op “Jan Slagter vindt kijkcijfers Goedenavond tegenvallen”


 1. Hugo

  Ik denk dat Jan inderdaad not amused is. Zijn programma Droomhuis gezocht, wat aan Goedenavond voorafging scoorde ruim 800.000 kijkers meer! Maar Goedenavond kost een paar duitjes meer dan Droomhuis….

 2. Anoniem

  Goedenavond dames en heren verdiend zeker meer kijkers! Uitzendtijdstip voor zo’n Nederlandse serie hoort ik veel vroeger te zijn. 20.30 of 21.00 en niet 22.10.

 3. Marc

  Met 1,1 miljoen kijkers moet je gewoon niet zeuren, dat zijn prima cijfers. Maar helaas zijn er ‘rupsjes nooit genoeg’ in deze wereld…

 4. Reinardus

  Dat ongunstige tijdstip heeft ‘em inderdaad veel kijkers gekost. Aan de eerste aflevering van deze serie ligt het in ieder geval niet; die is heel mooi.

 5. yeahbaby

  Het was zeker een mooie serie, maar ik had wel het idee dat ik de hele tijd naar ‘Mad Men’ zat te kijken.

 6. Anoniem

  Vind je het gek die soort truttige series. 1,1 miljoen is nog te hoog. Dit is nog erger dan die drama series van SBS.

 7. Anoniem

  @ 12.42 Je hoeft niet te kijken! Topserie!

 8. overgrootopa

  Ja heb samen met de rest van het bejaaardeclub de zonnenbloem gekeken op mijn 110e verjaardag. Geweldige serie.

 9. LD

  Te weinig promo gedaan Jan!

 10. Anoniem

  Vind je het gek die soort truttige series. 1,1 miljoen is nog te hoog. Dit is nog erger dan die drama series van RTL

 11. Anoniem

  Die NPO mannetjes geilen teveel op kijkcijfers terwijl dat niet uit zo mogen maken aangezien het geen commercielen zijn.

 12. yessica

  De doelgroep van MAX gaat om 22.00 uur al naar bed.

 13. Piep

  Niet naast je schoenen gaan lopen Jan! Het nostalgie-trucje heeft nou eenmaal haar grenzen!

 14. anonymous

  Ik begrijp die cijfers wel, want het was gewoon NIET GOED!! De kijker mist een hoofdpersoon (zoals de rol die Egbert jan Weeber speelde in Moeder, Ik Wil Bij De Revue). Die miste ik in deze serie. De kijker wil graag met iemand meeleven en dat kon hier niet. Dit was vooral een introductie van karakters, maar er gebeurde te weinig. Twee meiden die een screentest doen en een zuster die overleden is, terwijl je de karakters nog niet kent, maken dat je erg moeizaam het verhaal in komt. Ik heb het uitgezeten, maar voelde een zapimpuls die ik met moeite wist te beteugelen.

 15. Gerda

  Je voelde al een uur aankomen dat de zuster die zo graag op tv wilde niet werd uitgekozen. Iets mag best nostalgisch zijn maar dit was tenenkrommend saai en voorspelbaar. Geeft niks Jan, je kan niet alles winnen. Je hebt al zo’n geluk met dat huizenprogramma waar 2 miljoen mensen naar kijken en ook niet om aan te zien is. En dan ook nog gepresenteert door zo’n flauwe man die je nooit geloofd op wat hij zegt.
  Nog 7 avonden te gaan met deze flauwigheid, jammer maar waar!

 16. Anoniem

  Slagter moet eens ophouden met zijn gezeik en zijn smoel dichthouden.
  Nare vent.

 17. BRAAK

  Jan Slagter is niet om aan te zien en geilt op zichzelf, ga maar weer in voormalig Joegslavie ouwe mensen helpen, goed voor je ego Janneman.

 18. Paul Kox

  ik ben er blij mee,heel herkenbaar de jaren 60.Moet meer gebeuren,er zijn mensen die behoefte hebben aan terugkijken in de tijd,

 19. Paul Kox

  Was ik nog vergeten,prachtig dat het zich ook in een Barbierszaak afspeelt,is nu ook weer populair.De mensen hebben behoefte aan dingen van toen,het leven was simpel,maar we waren er voor elkaar,

 20. Paul Kox

  Was nog wat vergeten.Prachtig dat het zich ook in een oude Barbershop afspeelt,nu ook weer populair.Het leven was vroeger simpel ,maar we waren er voor elkaar,dat mag van mij weer terugkomen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.